**تاریخ انتشار: ۰۲/۰۴/۲۰۲۵ – ۰۷:۲۸ بامداد (گرینویچ +۲) • آخرین بروزرسانی: ۰۷:۵۲**

شان پارنل، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، در اعلامیه‌ای در روز یک‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ (۱ آوریل ۲۰۲۵)، اعلام کرد که ناوهایان حامله هوایی «یواس‌اس کارل وینسون» بر اساس دستور وزیر دفاع برای تقویت پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه، به این منطقه اعزام می‌شود و با ناوهایان حامله «هری ترومن» همنشین خواهد شد.

پارنل به زمان ورود دقیق ناوهایان حامله به خاورمیانه اشاره نکرد، اما اعلام کرد که این ناو در اقبای فروردین در اقیانوس آرام و هند مستقر بوده‌است. او همچنین بیان کرد که سپاه بال‌های نظامی بیشتری به منطقه خاورمیانه اعزام خواهد شد تا توانایی نظامی آمریکا را تقویت کند، اما در مورد جزئیات و نوع هواپیماهای اعزامی توضیح نداد.

خبرگزاری رویترز گزارش کرد که حداقل شش بمب‌افکن از نوع «بی-۲» اخیراً به جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شده‌اند. این مجموعه‌جزیره‌های چاگوس در فاصله حدود ۳۸۰۰ کیلومتری از ایران واقع شده است.

خبرگزاری رویترز همچنین نوشت که این بمب‌افکن‌ها، که از فناوری‌های پیشرفته‌ای همچون رادارگریزی برخوردارند، قادر به حمل بمب‌های قوی موسوم به «نفوذگر مهمات انبوه» (MOP) هستند و می‌توانند برای آتش‌وبرداری در پروژه‌های هسته‌ای ایران مورد استفاده قرار گیرند. تعداد کل فروند‌های این بمب‌افکن‌های «بی-۲» را ۲۰ فروند برآورد می‌کنند.

پارنل همچنین اظهار داشت که «آمریکا در صورت تهدید به توسط ایران یا نیروهای معاونتی‌اش به مردم و منافع آمریکا، برای حفایت از خود اقدام قاطعی خواهد کرد.»

در دیگر مذاکرات، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در روز یک‌شنبه هشدار داد که تهران در صورت عدم رسیدن به توافق با آمریکا به مسائل برنامه هسته‌ای‌اش، با تحریم‌ها و تعرفه‌های جدید مواجه خواهد شد. از سوی دیگر، علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در نماز عید فطر تهران، گفت که در صورت حمله به ایران، آمریکا و اسرائیل برخوردار محکمی خواهند شد.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، اعلام کرد که اصولاً «گزینه نظامی وجود ندارد» و اشارة کرد که ایران از پیشگیری از توانایی هسته‌ای برخوردار است. او به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ اشاره کرد و تأکید کرد که ایران هرگز به تولید یا دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای علاقه‌مند نخواهید.

توسط jahankhabari.ir