اظهارات رهبر طالبان در یک پیام صوتی ۵۰ دقیقه‌ای به مناسبت عید فطر از مسجد عیدگاه در قندهار، تاکید بر عدم نیاز به قوانین غربی و ایجاد قوانین خود از سوی این گروه عرصه رسانه‌ای گرفت. ملا هبت الله آخوندزاده در این پیام که از طریق اکانت رسمی سخنگوی ارشد طالبان، ذبیح الله مجاهد در ایکس همرسان پخش شد، اعلام کرد: «ما قوانین خودمان را ایجاد خواهیم کرد و نیازی به قوانینی که از غرب سرچشمه بگیرند، نیست.»

او با بررسی وضعیت قانون اسلامی در کشور، ادعا کرد که حکومت اسلامی کافی است و به آن اعتماد کاملی دارد. آخوندزاده همچنین غرب را محکوم کرد و ادعا کرد که کشورهای غیرمueba، مانند آمریکا، در خصومت با اسلام متحد هستند. به عنوان مثال از جنگ‌های اسرائیل و حماس اشاره کرد.

آخوندزاده همچنین اعلام کرد که موقعیت دموکراسی در افغانستان پایان یافته و قانون شریعت در کشور به رسمیت شناخته شده است. او ادعا کرد که نیروهای حامی دموکراسی تلاش می‌کنند برای ایجاد اختلاف بین مردم و دولت طالبان کار کنند. رهبر طالبان همچنین تاکید کرد که حکومت بر تبلیغات دشمنان تأثیر نخواهد گرفت و هرگونه تلاش برای تحمیل نظام‌های غربی به افغانستان را رد می‌کند.

وی همچنین اعلام کرد که کار بر روی قوانین جدید در حال پیشرفت است. او تصریح کرد که برخی از این قوانین به اطلاع او رسیده‌اند، اما آن‌هایی که نسخه‌Adjusted قوانین دوران جمهوری سهیم می‌شوند رد شده‌اند. او از وزارتخانه‌ها و مسئولین خواسته که قوانین جدیدی را بازنویسی کنند که کامل‌تر و منطبق با شریعت اسلامی باشند.

رهبر طالبان، اطاعت را «وظیفه شرعی» نامید و به مردم خواست که با حکومت افغانستان همکاری کنند و تبلیغات و ادعاهای دشمنان را نادیده بگیرند. نفوذ آخوندزاده از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ به میزان معناداری افزایش یافته است و حکومت او بر پایه تفاسیر سختگیرانه‌تر از حقوق اسلامی استوار شده است.

از زمان بازگشت طالبان به قدرت، این گروه محدودیت‌های شدیدی بر زنان و دختران اعمال کرده و آن‌ها را از محافل تحصیلی، شغلی، و فضاهای عمومی محروم کرده است. این اقدامات رژیم را به همه‌جانب منزوی تر کرده است، با این حال، طالبان روابط دیپلماتیک خود را با کشورهایی مانند چین و امارات متحده عربی حفظ کرده‌اند.

بالاخره، شکاف‌های داخلی در حکومت طالبان ایجاد شده است. برخی از مقام‌های ارشد ابراز دلسردی کرده‌اند از تصمیم‌گیری متمرکز در حکومت آخوندزاده. در عین حال، به دلیل تلاش برای جلب حمایت بیشتر خارجی، برخی از مقامات طالبان در تعامل بین‌المللی افزایش یافته‌اند. در ماه‌های اخیر، تعامل بین طالبان و آمریکا تحت ریاست جمهورドونالド ترامپ به خصوص در زمینه مبادله‌ی زندانیان و آزادی آنها متمرکز بوده است.

توسط jahankhabari.ir