به گزارش خبرگزاری دفاع‌پرس، پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم، درباره ورود هوش مصنوعی به زمینه تحقیق و پژوهش گفت: «ورود هوش مصنوعی قطعاً تأثیرات بسیار مهمی بر زندگی افراد خواهد گذاشت و این اثرات روز به روز بیشتر می‌شود. البته مسائل منفی نیز از این فرایند جلوگیری نخواهد شد.»

در ادامه ایشان اضافه کرد: «اگر ورود هوش مصنوعی به زمینه پژوهش باعث بروز مسائل خلاف اخلاق علمی شود، ما به عنوان مسئولین باید نظر داشته باشیم تا پیشگیری از بروز این موضوعات را آغاز کنیم.»

صالحی همچنین اشاره کرد: «سرعت بالای پیشرفت هوش مصنوعی ممکن است باعث شود آینده شاهد بداخلاقی‌هایی در تولیدات علمی، اعم از مقالات تحقیقاتی یا کتب، باشیم. برای مثال، یک فرد ممکن است اثری را خلق کند، در حالی که تأثیر زیادی در تألیف آن نداشته‌است.»

وی توضیح داد: «اگر صاحب اثر از ابزارهای هوش مصنوعی برای پردازش یا بهبود متن استفاده کرده باشد، بداخلاقی علمی رخ نخواهد داد. اما اگر آن شخص در تحقیقات میدانی، مطالعات و غیره هیچ نقشی نداشته باشد، این وضعیت به عنوان هجده‌آkim علمی شناخته می‌شود.»

پیمان صالحی با اشاره به تشکیل کمیته‌ای در وزارت علوم در این زمینه گفت: «ما کمیته‌ای تشکیل داده‌ایم و تلاش می‌کنیم شیوه‌نامه‌ای برای نشریات اعلام کنیم تا از مسائل اخلاقی جلوگیری شود. ما موظف‌اند مسائل اخلاق علمی را شناسایی و اعلام کنیم تا از برخوردها به سر ناآگاهی جلوگیری شود.»

ایشان افزود: «این کمیته پیش‌نویس‌هایی از شیوه‌نامه استفاده از هوش مصنوعی تهیه کرده است. این شیوه‌نامه در ابتدا برای نشریات و مقالات علمی طراحی شده و در آینده باید به زمینه‌های دیگر پژوهش و فناوری گسترش یابد.»

صالحی در خاتمه گفت: «این شیوه‌نامه اوایل سال 1404 ابلاغ خواهد شد و با ابلاغ آن، هیچ‌کس نمی‌تواند از عدم آگاهی نسبت به این موضوع صحبت کند.»

توسط jahankhabari.ir