**تاریخ انتشار: ۰۱/۰۴/۲۰۲۵ – ۱۷:۱۴格林威治时间 +2 • به‌روز‌شده در: ۱۸:۰۳**

بر اساس بیانیه‌ای که در وب‌سایت وزارت خزانه‌داری ایالات متحده منتشر شده، این تحریم‌ها به منظور حاتم کردن به «شبکه تأمین قطعات پهپاد» اعمال شده است.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده (OFAC)، با همکاری وزارت دادگستری آمریکا، شش مؤسسه و دو فرد را که در ایران، امارات متحده عربی و جمهوری خلق چین فعالیت می‌کنند و در تأمین قطعات پهپاد برای صنایع هوایی قدس (QAI) که از برجسته‌ترین تولیدکنندگان پهپاد ایران است، مورد تحریم قرار داده‌اند.

این بیانیه نیز اشاره کرده که این شبکه در تأمین تجهیزات برای دیگر ادارات وابسته به صنایع نظامی ایران، از جمله شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (HESA) و گروه صنعتی شهید باکری (SBIG) نقش داشته است. این اقدام، دومین مجموعه تحریم‌ها در سری تحریم‌های ایالات متحده علیه گسترش‌دهندگان تسلیحات ایران، پس از صدور یادداشت امنیت ملی شماره ۲ در تاریخ ۴ فوریه ۲۰۲۵، است که بر اعمال فشار حداکثری بر ایران تأکید دارد.

همچنین، شرکت اماراتی اینفراکام به دلیل نقش آن در تأمین موتورهای پهپاد و برقراری ارتباط با تولیدکننده موتور در چین، در فهرست تحریم‌ها قرار گرفت. شرکت چینی ژینو شنبو (Zibo Shenbo Machinelectronics Co. Ltd) نیز به دلیل تأمین ده‌ها هزار موتور برای گروه صنعتی شهید باکری، تحت تحریم قرار گرفت.

وزارت دادگستری آمریکا همزمان از تعقیب کیفری علیه حسین اکبری و رضا امیدی و شرکت ایرانی «راه‌رشد» در دادگاهی در نیویورک خبر داد. به گفته مقامات قضایی اما، این افراد در تأمین مالی و تهیه فناوری آمریکایی برای تولید پهپادهای تهاجمی ایران نقش داشته‌اند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در این‌باره گفت: «گسترش پهپادها و موشک‌های ایران، هر چه در دست گروه‌های تروریستی عاملی در منطقه و یا روسیه برای حمله به اوکراین قرار بگیرد، همچنان تهدیدی برای غیرنظامیان، نیروهای آمریکایی و متحدان و شرکای ما محسوب می‌شود. وزارت خزانه‌داری با ادامه مقابله با مجتمع صنایع نظامی ایران و اشاعه پهپادها، موشک‌ها و تسلیحات متعارف که اغلب به دست عوامل بی‌ثبات‌کننده می‌رسد، ادامه خواهد داد.»

سو جی. بای، رئیس بخش امنیت ملی وزارت دادگستری آمریکا نیز اضافه کرد: «وزارت دادگستری با فشار حداکثری بر رژیم ایران ادامه خواهد داد. ما به‌طور مداوم زنجیره‌های تأمین غیرقانونی که فناوری آمریکایی را به دست نیروهای نظامی و گروه‌های تروریستی ایران می‌رسانند، از بین خواهیم برد و افراد دخیل در این عملیات تهدیدآمیز را تحت پیگرد قرار خواهیم داد.»

این اقدام جدید بخشی از تلاش‌های واشنگتن برای افزایش فشار بر ایران است. هدف قرار گرفتن افراد و مؤسسات در سه کشور مختلف نشان‌دهنده دامنه گسترده این تحریم‌هاست. قرار است، پیش از این نیز، وزارت خارجه ایالات متحده در روز جمعه اول فروردین، یک ترمینال نفتی در چین را به دلیل خرید و ذخیره نفت خام ایران تحریم کرده بود.

دونالد ترامپ از زمان بازگشت به کاخ سفید، تلاش دارد با احیای راهبرد فشار حداکثری، ایران را در محدودیت بیشتری قرار دهد و با فعالیت‌هایی که آن‌ها را «مخرب و تروریستی» می‌خواند، مبارزه کند.

توسط jahankhabari.ir