در بیانیهای که به گزارش سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا در شب سهشنبه منتشر شد، آنیتا هیپر، ناطق مسئول سیاست خارجی این اتحادیه، اعلام کرد: “ocalypse و ثبات در تنگه تایوان برای امنیت و توسعه جهانی و منطقهای دارای اهمیت راهبردی است. اتحادیه اروپا، منافع مستقیمی در حفظ وضعیت موجود در تنگه تایوان دارد و هر گونه اقدام یکجانبه که با استفاده از نیرو و قوه قهری وضعیت موجود را تغییر دهد، برای ما قابل پذیرش نیست.”
همچنین هیپر از تمام طرفها درخواست کرد تا آرام و خودداری از هر گونه عملی که منجر به تشدید تنشها شود، نشان دهند. او همچنین تأکید کرد که برای کاهش تنشها، میبایست از طریق گفتوگو حل مشکلات مورد نظر پیش برود.
از سوی دیگر، ارتش چین در همان روز اعلام کرد که در حال برگزاری رزمایشهای مشترک نیروی زمینی، دریایی و موشکی در اطراف جزیره تایوان است. فرماندهی شرقی ارتش چین در بیانیهای توضیح داد که این رزمایشها بر آمادگی رزمی دریایی و هوایی، حملات به اهداف دریایی و زمینی و محاصره مناطق کلیدی و خطوط دریایی برای آزمایش قابلیتهای عملیات مشترک نیروها تمرکز دارند.
بین چین و تایوان با گذشت زمان تنشهای فزایندهای در حوزههای نظامی، فناوری و ارتباطات رخ داده که موجب نگرانیهای جهانی شده است. این حاضری رزمایشهای نظامی چین نزدیک تایوان و موقعیت راهبردی این جزیره در تولید تراشههای پیشرفته، رقابت خطرناک و پیچیدهای را در منطقه و جهان ایجاد کرده است.
با این حال، آمریکا، مانند برخی دیگر از کشورها، روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان ندارد، اما قویترین حامی بینالمللی این جزیره محسوب میشود. بر اساس قانون، آمریکا برای دفاع از تایوان موظف است ابزارهای لازم را به آن ارائه دهد.
پکن علی رغم این، تایوان را به عنوان بخش اصلی منافع خود مطرح میکند و به طور مداوم هرگونه حمایت آمریکا از تایوان را محکوم میکند. جزیره تایوان ادعاهای حاکمیت چین را رد کرده و معتقد است که فقط مردم این جزیره حق تصمیمگیری در مورد آینده خود را دارند. بر اساس دید تایوان، این جزیره در حال حاضر کشور مستقلی به نام “جمهوری چین” است.