**رویداد ۲۴ | روح‌انگیز دری:** حسن کاظمی قمی، سفیر پیشین ایران در عراق و افغانستان، در یک مصاحبه تلویزیونی در شبکه افق به این نکته اشاره کرد که آمریکا در مذاکرات با ایران مسائل جز توقف فعالیت‌های هسته‌ای را نیز در نظر دارد. او اظهار کرد که آمریکا به خلع‌れない مقاومت نیابتی و حل و فصل نهادهای قائم برپایه ولایت فقیه اشاره کرده است. همچنین، او معتقد است ایران تحت توجه آمریکا به مسائل حقوق بشر و همجنسگرایی قرار دارد.

در واکنش به این دیدگاه، احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم، در مصاحبه‌ای با رویداد ۲۴، اظهار داشت که محتوای نامه ترامپ به رهبر ایران بیش از موضوعات هسته‌ای و موشکی، به سؤالات دیگری اشاره نمی‌کند. او تاکید کرد که نامه ترامپ به موضوعات حل و فصل نهادهای تأسیس شده در جمهوری اسلامی اشاره‌ای ندارد.

بخشایش اردستانی همچنین افزود که ایران هرگز برنامه‌ای برای تولید سلاح هسته‌ای نداشته و این موضوع در نامه تعلیق‌خورده‌ای نیست. او بیان کرد که ایران مستعد بررسی موضوع موشک‌هایی با قابلیت حمل سلاح هسته‌ای نیست، زیرا چنین سلاحی ندارد.

در مورد اظهارات علی لاریجانی در برنامه گفت‌وگو اخیر، بخشایش اردستانی اظهار داشت که دیدگاه‌های لاریجانی می‌تواند برای ایجاد بازدارندگی استفاده شود، اما این نظرات شخصی او هستند و لزوماً راهبرد رسمی نظام نیستند.

بخشایش اردستانی همچنین اشاره کرد که دریچه مذاکرات بین ایران و آمریکا بسته نیست. او تاکید کرد که ایران مذاکره غیرمستقیم را ترجیح می‌دهد تا از دیکته شدن رفع استثناء نشود. او ادای امید کرد که این روند می‌تواند تنش‌های چهل‌ساله بین ایران و آمریکا را کاهش دهد.

توسط jahankhabari.ir