قرقیزستان، کشوری اکثیریت مسلمان، در اوایل سال حاضر قانونی را تصویب کرد که استفاده از نقاب، پوششی که بیشتر بدن و چهره را به جز چشمها میپوشاند، ممنوع میسازد. براساس این قانون، افرادی که با این نوع پوشش در مکانهای عمومی مشاهده شوند، مبلغی معادل حدود ۲۳۰ دلار آمریکا جریمه خواهند شد؛ مبلغی که برابر با نیمی از متوسط درآمد ماهانه در این کشور است.
اداره روحانیت مسلمانان قرقیزستان در بیانیهای اعلام کرد: «نقاب پوششی خارجی برای جامعهمان است. افرادی که چهره خود را میپوشانند میتوانند تهدیدی برای امنیت عمومی باشند. بنابراین چهرههای افراد باید قابل مشاهده باشد تا هویت آنها مشخص شود.»
صدر جباروف، رئیسجمهور قرقیزستان، این قانون را در ماه ژانویه امضای کرد و در گفتوگویی با تلویزیون کشور گفت: «زنان در فرهنگ ما هیچگاه برقع یا نقاب نپوشیدهاند. تصمیمگیری ما برای حفظ امنیت عمومی کشور اهمیت زیادی دارد.»
بعد از تجزیه اتحاد جماهیر شوروی، کشورهای مسلماننشین آسیای مرکزی شاهد افزایش قابل توجه در گرایشهای اسلامگرایانه بودهاند. دولتهای سکولار این منطقه به طور مداوم تلاش کردهاند با این جریان مقابله کنند.
در سالهای اخیر، موارد افراطگرایی اسلامی در این منطقه افزایش یافته است؛ بهطوریکه در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ هزاران شهروند این منطقه به گروههای جهادی در خاورمیانه پیوستهاند.
هرچند نهادهای دینی در آسیای مرکزی بهطور رسمی مستقل از دولتها شناخته میشوند، اما همچنان ریشههایی در ساختارهای حکومتی دوران شوروی دارند. نقش این نهادها در هماهنگی با سیاستهای دولتی، بهویژه در زمینه مسائل مذهبی، بسیار برجسته است.