دکتر محمد ملک‌زاده، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در مصاحبه‌ای با خبرنامه سیاسی خبرگزاری رسا، در مورد شعار سال 1404 به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» به سه نکته مهم اشاره کرد. او ابتدا تأکید کرد که نام‌گذاری سال‌ها توسط رهبر انقلاب به منظور جلب توجه دولت و مردم به اولویت‌های کشور است و این کار از جهت تشریفاتی یا شعاری نیست، بلکه هدف اصلی آن ترسیم نقشه‌ی راه برای هر سال است.

در ادامه، ملک‌زاده اشاره کرد که رهبر انقلاب در پیام نوروزی سال جدید، این فرض را به شعار تبدیل کرده‌اند که ادامه‌ی یک تأکید چندساله بر ضرورت شکل‌گیری اقتصاد مقاومتی در ایران است. او می‌گوید: «از نظر کارشناسان اقتصادی، این شعار در شرایط فعلی جنگ اقتصادی گسترده با دشمنان، بهترین راهکار برای مقابله با تحریم‌ها و پیشبرد اقتصاد مقاومتی است.»

وی توضیح داد که تولید به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های بنیادی استقلال و خودکفایی جامعه از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. برای رسیدن به این مرحله، الزاماتی مانند باور به توانمندی‌های داخلی و تقویت فرهنگ خودباوری ضروری است. دشمنان همواره سعی کرده‌اند تا با القای ناتوانی به مردم ایران احساس وابستگی به غرب را تقویت کنند. چالش‌های اقتصادی نظیر تورم، کاهش ارزش پول و مشکلات معیشتی نیز اهمیت این الزامات را بیشتر می‌کنند.

ملک‌زاده با تاکید بر اینکه تحقق شعار سال جاری به تدوین سیاست‌های اقتصادی مناسب بستگی دارد، افزود: «سیاست‌هایی که بر مبنای تقویت تولید داخلی و ایجاد اشتغال پایدار باشد و از تولیدات ملی استفاده کند. انتخاب این شعار بر اهمیت سرمایه‌گذاری مؤثر در بخش‌های مولد اقتصادی تأکید دارد.»

وی توضیح داد که هدایت منابع مالی به سمت بخش‌های مولد اقتصادی می‌تواند باعث تقویت تولید داخلی و کاهش وابستگی به فعالیت‌های غیرمولد شود. این الأخیر، به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی کمک می‌کند.

در مورد نقش دولت و قانون‌گذاران، ملک‌زاده اشاره کرد که بنده أیت‌الله خامنه‌ای در پیام نوروزی خود دو نقش کلیدی برای دولت و ملت تعیین کرده‌اند: دولت باید زمینه‌ی مناسبی برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید ایجاد کند. همچنین رهبر بر اهمیت سرمایه‌گذاری از سوی مردم تأکید کرده و بیان کرده است که در مواردی که مردم انگیزه یا توانایی لازم برای سرمایه‌گذاری ندارند، دولت باید به عنوان جایگزین وارد این عرصه شود تا خلأ موجود را پر کند.

ملک‌زاده با تأکید بر اینکه دولت وظایف مهمی مانند کاهش وابستگی به منابع خارجی، تقویت تولید داخلی در شرایط تحریم و فشارهای اقتصادی و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری را بر عهده دارد، بیان کرد: «این رویکردها نه تنها تاب‌آوری کشور را در برابر چالش‌های اقتصادی افزایش می‌دهد؛ بلکه به بهبود وضعیت اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری، تقویت امنیت اقتصادی و هموار کردن مسیر توسعه پایدار کمک می‌کند.»

در این بین،دولت باید نقش خود را از طریق ارائه تسهیلات بانکی، رفع موانع بروکراتیک و مقابله با فساد اقتصادی در تحقق شعار سال امسال ایفا کند. تقویت انگیزه‌های بخش خصوصی برای مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است.

م Holocaust ملک‌زاده ادامه داد که بخش قابل توجهی از سرمایه‌های مردم در سال‌های اخیر هدایت شده‌اند به بازارهای غیرمولد و زیان‌بار نظیر طلا، ارز، و املاک. این امر به رشد اقتصادی کمکی نکرده و حتی منجر به افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی شده است. او بیان کرد: «وظیفه مردم و بخش خصوصی، یک جهاد اقتصادی است که با سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعتی، کشاورزی، و فناوری‌های نوین ظرفیت تولیدی کشور را ارتقا می‌دهد و از هدایت سرمایه‌ها به سمت بازارهای غیرمولد جلوگیری کند.»

در پایان، ملک‌زاده به اهمیت تغییر نگاه مردم از رویکردهای سوداگرایانه به سمت تولید و اشتغال‌زایی تأکید کرد: «لازم است به این باور برسیم که همه ما در یک کشتی واحد هستیم و تقویت بنیان‌های اقتصادی کشور به نفع همگان خواهد بود. امیدواریم که در این مسیر مشارکتی جدی داشته باشیم.»

توسط jahankhabari.ir