کشور تاکنون تحت تحریم‌های طولانی کار بر خرج نکرده است، زیرا این تحریم‌ها می‌توانند به توسعه اقتصادی و درازمدت بر دیگر عرصه‌ها نیز آسیب بزند. به همین دلیل، این موضوع در دستور کار سیاست خارجی ایران قرار دارد و در سال آینده نیز به آن توجه شود.

بر اساس گزارش خبرآنلاین، دکتر مهدی سنایی، معاون سیاسی رئیس جمهور، در گفت‌و‌گویی که مریم سالاری با او انجام داد، راه حل‌های موجود برای خروج ایران از چالش‌ها را “وفاق ملی و سیاست خارجی متوازن” عنوان کرده است. او ابتدا وضعیت ایران و جهان را مورد تحلیل قرار داد و سپس راه‌حل‌های مربوط به وفاق ملی و سیاست خارجی را مطرح کرد.

سنایی، که از سیاستمداران اصلاح‌طلب و دیپلمات‌های ایرانی بوده است، پیش‌تر سفیر ایران در روسیه و نماینده حوزه انتخابیه نهاوند در دوره‌های هشتم و نهم مجلس بوده است. از شهریور 1403 به عنوان معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور و از آبان همان سال به عنوان مشاور سیاسی رئیس‌جمهور فعالیت می‌کند.

سنایی از سال 1382 در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، تدریس را شروع کرد و در گروه روابط بین‌الملل به فعالیت خود ادامه داد. او همچنین گروه مطالعات منطقه‌ای را بنیان‌گذاری کرد و تا سال 1392 عضو این گروه بود. او همچنین بنیان‌گذار گروه مطالعات روسیه و مرکز مطالعات غیردولتی ایران و اوراسیا (ایراس) بود.

در این گفت‌و‌گو، سنایی ابتدا به معنی وفاق و روش‌های رسیدن به آن توجه کرد. او بر تمایز بین رویکرد و روش‌ها تاکید کرد و چالش‌های جدی مانند نارضایتی بخشی از جامعه که از انتخابات پرهیز کرده‌اند و اختلافات سیاسی در هیات‌های اجرایی را بررسی کرد.

در بخش سیاست خارجی، سنایی به فarcycourse سیاست‌های حکومت پزشکیان در حوزه خارجی پرداخت. او بر اهمیت تمایز بین سیاست‌های ترامپ ۲ و ترامپ ۱ تاکید کرد و نقش کشورهایی مانند روسیه و روش مقابل‌ treat ترای آمریکا را مطرح کرد. او بر اهمیت داشتن یک سیاست خارجی چندجانه و رویکردی متوازن بر پایه همکاری با همه کشورها تاکید کرد و بر خروج از سیاست تک‌سویه نکته‌گ tatsی کرد.

سنایی معتقد است که ایران فوبی‌ ها به شدت کاهش یافته ولی مخالفان همچنان بر علیه ایران حرکت می‌کنند. او معتقد است که مقاومت و تاب‌آوری مردم کلید خروج از تحریم‌ها است و دولت باید مردم را متقاعد کند که سیاست‌های کشور به سمت رفع تحریم‌ها و بهبود اقتصاد منتقد شوند. این موضوع‌ها از اولویت‌های اصلی کشور هستند.

سنایی اهمیت وفاق را در اجرای برنامه‌ها و دستیابی به اهداف کشور مورد تأکید قرار داد. او بر سر امجاد وحدت‌آمیزی و همکاری میان تمام قوا و گروه‌های سیاسی برای رسیدن به اهداف ملی تأکید کرد. او معتقد است که جامعه نیازمند وفاق و همدلی برای رسیدن به اهداف کشور است.

سنایی بر تفاوت‌های بین مفاهیمی مانند مردم، جامعه، و ملت بررسی کرد و بر اهمیت وفاق اجتماعی که برای دستیابی به حق بشری و منافع ملی ضروری است، تاکید کرد.

او معتقد است که باید با سیاست‌های فشار و تحریم‌های بین‌المللی مقاومت کرد، زیرا این تحریم‌ها بل.jacksonband می‌توانند خرابکاری‌هایی را برای کشور ایجاد کنند. او بر اهمیت اعتماد به نفس و مطابقت برخوردهای داخلی و خارجی کشور تاکید کرد.

در نهایت، سنایی بر اهمیت تحقق برنامه‌های توسعه‌یافتگی و اقتصادی کشور تأکید کرد و معنویت وفاق را در جمع‌آوری منابع و انرژی‌های ملی برای رسیدن به اهداف ملی برجسته کرد.

توسط jahankhabari.ir