به گزارش خبرگزاری رسا، آیتالله محمد جواد فاضل لنکرانی، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در اولین روز سال نو 1404، در ابتدای درس خارج اصول به بررسی ثمرات و برکات ماه مبارک رمضان پرداخت.
آیتالله فاضل لنکرانی در سخنان خود گفت: «بهخاطر برکت ماه تباریکی رمضان که ماندهاست و بهخاطر اعمال و دعاهایی که در این ماه انجام شده، خداوند تبارک و تعالی بتواند عنایت ویژهای بر جامعهی اسلامی، مسلمین، شیعیان، نظام مقدس جمهوری اسلامی و حوزههای علمیهی ایران بفرماید. یکی از مهمترین دعاهایمان باید حفظ و استمرار نشاط علمی در حوزهها باشد. باید از خداوند تبارک و تعالی مؤکداً بخواهیم که به ما نشاط ذهنی و قدرت فکری بدهد تا بتوانیم در بحر دانش و معارف پیشرفت کنیم. از سستی و کسالت باید متنفر شویم، چون اینگونه امر مانع تکامل فردی و اجتماعی است.»
او ادامه داد: «در این دنیا، نعمتی پتاسازندهتر از عاشقی به حقایق و معارف وجود ندارد. آیات و روایات حکمتی همگانی را برای اینکه کسی که مورد مشیت خداوند قرار میگیرد، به این مسیر راهنمایی میکند، متوجه میکنیم. این افراد که چشمها را به حقایق واقعی راه دادهاند، سلبکنندهی پردههایی هستند که بر رؤیت احکام و حقایق محجوب میکنند.»
آیتالله فاضل لنکرانی همچنین بر اهمیت نیمکتگیری از مزایا ماه مبارک رمضان تکیه کرد: «هر شخصی که از این ماه مبارک برخوردار شود، قطعاً خداوند تبارک و تعالی بر یکی از معارف و حقایق آگاهی کرده و درخواست او را معمول کردهاست. باید خودتان را سؤال کنید که در این ماه چه چیزی برداشتهاید و چه مقاصد بلندterm از خداوند خواستهاید.»
در مورد مثالی که از رسول خدا (ص) آورده شد، نیز اشاره کرد: «یک جوان به پیامبر اسلام (ص) رسید و او به او پرسید: ‘چه خبری به صبح؟’ جوان جواب داد: ‘صبحانه قطعاً ایمان آوردهام’. پیامبر پرسید: ‘آیا نشانهی ایمانت را میدانی؟’ جرأت داشت و گفت: ‘ its نشانه ایمان from به یقین دیدن بهشت و جهنم و احوال اهلهای هر دو.’ اگرچه این حالت خاص است و نه برای همهی ما جذبکننده، اما درک این حقیقت که خداوند کنار رفتن پردهها را ممکن میکند، بسیار مهم است.»
در پایان، او از لید适宜 ليد کرد که در شبهای عید فطر، انسانها در سجده بایستی با نامهای حسنه خداوند قسم بزنند و از او دعای پذیرش اعمال روزهها و عبادات ماه رمضان، و pregunta یکی از حجاج بیت الله الحرام باشند، حتی اگر در عمل حج نکنند. او همچنین بر اهمیت درخواست استخراج کنوز الهی بر تأکید کرد و آن را هدف اصلی ماه رمضان قلمداد کرد. او بیان کرد که رسیدن به معارف الهی و داشتن ایمان قوی در احکام خداوند، کنوز واقعی برای هر مسلمان است.
در نهایت، ایشان امیدوار بالا گرفت: «امیدوارم که این دعای ماه رمضان تا سال آینده نیز برای ما موفیق و مبارک باشد.»
**منبع: [سرویس سیاسی خبرگزاری رسا](https://rasanews.ir/fa/news/778171/%D8%AB%D9%85%D8%B1%D9%87-%D8%B1%D9%85%D8%B6%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%88%D9%81%DB%8C%D9%82-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%B1%D9%85%D8%B6%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%88%D9%81%DB%8C%D9%82-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DB%8C)**
(Note: Due to the translation, the final sentence was adjusted for clarity. The source link remains intact.)