انالیست سیاسی اظهار داشت: «اگر آمریکا نقض توافقات نکند و بر توافقات خود مستقر باشد، میتوانیم به نتیجهای نسبی دست یابیم و برخی از مسائل ما را با آنها حل کنیم.»
روزی که نور مذاکرات پس از حدود ۳ سال مجددا روشن شد، نوسانات مثبت در بازار ارز و سرمایه ج erotisch بود، اما موضعگیریهای گشتزدگی گروههای تندرو موجب تنشزایی در مسیر پیشروی مذاکرات شد. عراقچی با مجوز نظامی به سوی عمان مسافرت کرده است. با وجود این، سؤال مطرح میشود که آیا با وجود تلاشهای گروههای تندرو برای میSHA قبلی مذاکرات و جدگانیهای نتانیاهو برای شکست دادن آنها، امیدی بر حصول توافق وجود دارد؟
منصور حقیقتپور در مصاحبهای با نامهنیوز درباره تلاش گروههای تندرو برای نسبت دادن مذاکرات عمنی به تصمیمگیریهای دولت گفت: «این گروهها راهی برای خلاص کردن کشور از مشکلات اجتماعی و اقتصادی آن ندارند و تنها هدف آنها ایجاد محدودیت برای نقشآفرینی نظام در میدان بینالملل است. نیروهای آنها فقط خود گروه و جمع مورد نظرشان را محور میدانند و نه منافع ملی.»
وی افزود: «تندروها اگر منافعشان ایجاب کند، حتی از اصل نظام عبور میکنند. در مقابل، یک روند اصیل و ریشهدار داخل کشور خطوط قرمز نظام را رعایت میکند. متاسفانه تندروها واجدانهشناسی میکنند تا اشتباهات خود را پنهان کنند، هرچند وقتی وزارت خارجه به کشور سوم برای مذاکرات مراجعه میکند، این کار بدون راهنمایی و مجوز رهبری انجام نمیشود.»
حقیقتپور تاکید کرد: «قرارات کلیدی توسط شورای عالی امنیت ملی قرار میگیرد و تا زمانی که تصویب شورا را رهبر معظم انقلاب تائید نکند، اجرایی نخواهند شد. عراقچی قبل از مراجعه به عمان، از مجوز سطوح بالای نظامیها هم حمایت کرده است.»
وی در ادامه گفت: «تلاشهای تندروها برای زدن ضربه به منافع ملی نخستین بار نیست. مقامهای تندرو، تا به حال، ناچار به پذیرش راهحلهای متعادل برای حل مسئلهها نمیشوند. به نظر میرسد که این جریان مشکوک همچون یک ضلع از نیروهای نتانیاهو عمل میکند تا مذاکرات را به شکست بکشاند. مردم کشوری آگاه از طبیعت این جریانهای تندرو هستند و به احتمال زیاد در انتخابات آینده، این گروهها رای کمتری خواهند گرفت.»
حقیقتپور با ارزیابی مذاکرات ختم کرد: «اگر آمریکا حقوق ما را به رسمیت بشناسد و مذاکرات را با تعادل و برابری انجام دهد، میتوانیم مذاکرات را به محمل عمل درآوریم. تا کنون در عمان مذاکرات غیرمستقیمی برگزار میشود و اگر آمریکا بدعقد نکند، میتوانیم به نتیجهای نسبی دست یابیم. حاکمیتهای آمریکا میگویند که ایران نباید سلاح هستهای داشته باشد، اما ما پاسخ میدهیم که فتوایی داریم و تمایلی به تولید چنین تسلیحاتی نداریم مگر در صورت ایجاد تهدید.»