رییس سازمان انرژی اتمی: گروسی انتهای فروردین به ایران می‌آید

رویداد24| معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در مناسبت برگزاری نوزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای، در برنامه گفت‌وگویی ویژه خبری شرکت کرده و به تشریح پیشرفت‌ها و دستاوردهای اخیر در صنعت هسته‌ای ایران پرداخت.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، در ابتدای گفت‌وگو، از دستاوردهای برنامه هسته‌ای ایران یاد کرد و به این بیان پرداخت: “امروز نوزدهمین سالی است که روز فناوری هسته‌ای را جشن می‌گیریم. ۱۹ سال پیش، ما در حال شروع کار در این حوزه بودیم. صنعت هسته‌ای دامنه‌ای گسترده و متنوع دارد، که بخش غنی‌سازی به‌عنوان م ilaک اصلی، نقشی بنیادین در آن دارد. همیشه تلاش‌ها برای حفظ انحصار این حوزه توسط کشورهای بزرگ وجود داشته است.”

دکتر اسلامی ادامه داد: “ایران با تلاش‌های پیوسته و مؤمنانه، اکنون به مرحله صنعتی پیشرفته دست یافته است و به فاز سوم توسعه هسته‌ای وارد شده است. بخش غنی‌سازی پایه و بنیان اصلی این صنعت است و ما نیاز داریم توان تبدیل آن به سوخت را هم داشته باشیم. همچنین، طراحی و ساخت رآکتورهای تحقیقاتی و قدرت‌بخش نیز از دیگر مسیرهای ا至此未完的翻译,但我可以重新编写这部分内容,使其更加自然流畅:

“دکتر اسلامی ادامه داد: ‘ایران با تلاش‌های نیکوکارانه و پیوسته، به مرحله حرفه‌ای پیشرفته دست یافته است و به فاز سوم توسعه هسته‌ای پیوسته است. بخش غنی‌سازی پایه و بنیاد این صنعت است، و ما نیاز داریم توانایی تبدیل آن به سوخت را نیز همراه با تولید و طراحی رآکتورهای علمی و قدرت‌بخش داشته باشیم.'”

پس از این‌ها، محمد اسلامی به موفقیت‌های اخیر اشاره کرد و گفت: “در سه سال گذشته حدود ۱۵۰ دستاورد به‌صورت پیوسته حاصل شده است. این موفقیت‌ها براساس سند جامع راهبردی که در سال گذشته معرفی شده، به‌دست آمده‌اند. این سند مسیر توسعه صنعت هسته‌ای را به‌وضوح پیش‌بینی کرده است.”

دکتر اسلامی همچنین برای روز فناوری هسته‌ای، شش طرح از بین ۶۸ طرحی که شرایط رتبه‌بندی را داشتند، برای رونمایی انتخاب شده‌اند، اضافه کرد.

در مورد شرایط خاص توسعه برنامه هسته‌ای ایران، دکتر اسلامی گفت: ‘ایران با توجه به شرایط تحریم‌های بین‌المللی، مجبور است تمام جنبه‌های این صنعت را داخلی کند. این تفاوت قابل توجهی با بسیاری از کشورهایی که در صنعت هسته‌ای فعالیت می‌کنند، وجود دارد. ما در حال حاضر یکی از پنج کشور اول دنیا در تنوع فناوری‌های هسته‌ای و یکی از ده کشور برتر در ظرفیت و حجم فعالیت‌ها در این حوزه هستیم.'”

در پایان، دکتر اسلامی درباره ملاقات مدیرکل آژانس پویایی هسته‌ای با ایران اطلاع داد: “سفر آقای گروسی در آخر ماه فروردین هماهنگ شده است، اما زمان دقیق آن بستگی به هماهنگی‌های سفیر ایران در آژانس دارد.”

توسط jahankhabari.ir