به گزارش خبرگزاری **شهرآرانيوز**، غلامحسین مظفری در پی یک ملاقات کوتاه در شهرستان سبزوار و در حضور خبرنگاران، ضرورت اتمام پروژه راه‌آهن و ایجاد منطقه اقتصادی ویژه در این شهرستان را گوشزد کرد. وی افزود: “راه‌آهن در سبزوار از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید به قسمت نهایی خود برسد. این پروژه علاوه بر ارتقاء حمل و نقل مسافران، زیرساخت اساسی برای توسعه اقتصادی منطقه خراسان رضوی است.”

استاندار خراسان رضوی در مورد اهمیت این پروژه از دیدگاه توسعه سازگار با بخش معادن توضیح داد: “منطقه جنوب سبزوار، بردسکن و کاشمر دارای معادن کمآبی است که نیاز به بهبود حمل و نقل دارند. راه‌آهن می‌تواند به احیای این معادن کمک کند، زیرا حمل بار سنگین باید از طریق ریل انجام شود، چرا که این روش ترکیبی از صرفه‌جوایی و کم‌خطری است.”

در مورد مسیر برای اобраورود این خط ریلی ادامه داد: “مسیر انتخابی برای این راه‌آهن اصلی است و بخشی از شبکه راه‌آهن کشور به‌شمار می‌رود. ما باید آن را به اتمام برسانیم. مسیر ۴۸ کیلومتری این خط در حال آماده‌سازی است و تاسویی زیرساخت‌ها انجام شده است.”

وسط اهمیت ایجاد منطقه اقتصادی ویژه در سبزوار، مظفری تأکید کرد: “این منطقه می‌تواند نقش تکمیلی برای توسعه معادن و صنایع معدنی ایفا کند. مقدمات این منطقه آماده شده و نیاز است سرمایه‌گذاران را به سمت آن هدایت کنیم. در سبزوار، معادن ارزشمندی با ذخایر مناسب هستند که نیاز به ایجاد منطقه معدنی ویژه بین سبزوار، بردسکن و مناطق حاشیه‌ای دارند.”

در واکنش به فرصت‌های سرمایه‌گذاری، مظفری از مدیران شهرستان درخواست کرد: “فرصت‌های سرمایه‌گذاری را در نمایشگاه بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری که از ۳۱ اردیبهشت تا ۳ خرداد در مشهد برگزار می‌شود، به نمایش بگذارید. این اجلاس فرصت عالی برای استعراض ظرفیت‌ها و جذب سرمایه‌گذاران است.”

در نهایت، غلامحسین مظفری و استاندار خراسان رضوی تاکید کردند: “باید با همدلی و وحدت از این فرصت‌ها بهره‌برداری کنیم و اقدامات مناسب برای توسعه اقتصادی منطقه را انجام دهیم.”

با توجه به گزارش‌های موجود، مسیر راه‌آهن سبزوار با طول تقریبی ۴۸.۵ کیلومتر از ایستگاه راه‌آهن سلطان‌آباد آغاز و به ایستگاه جدید سبزوار منتهی می‌شود. پیشرفت فیزیکی زیرساخت‌ها تا پایان سال ۱۴۰۳ به ۹۰ درصد رسیده و پیشرفت کل طرح حدود ۴۵ درصد است. ایستگاه اصلی راه‌آهن سبزوار در زمینی به مساحت ۶۲ هکتار ایجاد خواهد شد که شامل ۶ خط اصلی، ساختمان اصلی به مساحت ۳۷۷۰ متر مربع و تأسیسات پشتیبانی است. اعتبار هزینه‌شده تاکنون بالغ بر ۳۳۹ میلیارد تومان بوده و تکمیل کل پروژه به حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد.

توسط jahankhabari.ir