در گفت‌و‌گوی محسن زنگنه با خبرنگار شهرآرانیوز، در مورد مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، اظهار داشت: این مذاکرات به درخواست آمریکا و مطابق با نامه ترامپ به رهبری عالیه برقرار شده‌است. پس از ارسال نامه رهبری، رؤسای نیروهای مسلح مخالفت خود را از مذاکره‌ی نتیجه‌بخش‌ناک اعلام کردند. این مسئله نشان می‌دهد که آمریکا تلاش زیادی برای شروع مذاکرات کرده است.

او ادامه داد: ترامپ در پایان نامه خود، در صورت عدم قبول مذاکره توسط ایران، تهدید به حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران کرده بود. این تهدید، اصرار آمریکا بر مذاکره را تقویت کرده است. آمریکا به دنبال مذاکره است و از تهدیدات نظامی برای اعمال فشار مذاکره‌گر می‌شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی اضافه کرد: آمریکا نامه خود را از طریق امارات به ایران فرستاده و خواستار میانجیگری آن‌ها شده بود، اما ایران پاسخ خود را از طریق عمان ارسال کرده و عمان را به عنوان کشور واسط اعلام نموده است. با وجود ناآرامی ترامپ، آمریکا شرایط مذاکره‌ی ایران را پذیرفت.

زنگنه تأکید کرد: ترامپ در نامه و سخنان خود بر مذاکره مستقیم تأکید کرده بود، اما رهبری عالیه از مذاکره مستقیم به رسمیت شناخته نشده و تنها در صورت网球特定的条件才接受间接谈判。这意味着我们不认为美国是一个值得信赖的谈判对手,因为它未能履行其义务并秘密谈判。尽管特朗普发表了许多强硬言论,但美国还是接受了伊朗的条件。伊朗目前在这个问题上处于有利地位,而西方媒体试图掩盖这一点。

他继续说,伊朗2000公里射程的导弹是抵御美国威胁的强大威慑手段。此外,美国在波斯湾周边国家、土耳其、阿塞拜疆以及其他中东和西亚国家的基地也处于伊朗短程高破坏力导弹的射程之内。因此,包括阿拉伯国家在内的地区国家也成为阻止美国对伊朗发动军事打击的因素。

他还提到,美国政府内部相当一部分人认为伊朗离拥有核武器只有一步之遥,但由于领导人的宗教法令和战略,伊朗并未朝这个方向前进。然而,美国的军事打击极有可能促使伊朗改变策略,迈出获得核武器最后一步。这一因素使得尽管特朗普表面上的威胁,实际上美国的策略中并不包括对伊朗的军事打击。

他还强调,无论间接谈判是在两间分隔的酒店还是一个房间内进行,关键在于其中反映的伊朗伊斯兰共和国对美国的不信任。如果这种策略能迫使美国尊重伊朗,改变傲慢的态度,接受伊朗的核权利,那么伊朗的目标就可以实现。在这种情况下,改变谈判方式并不会违背伊朗当前的战略。

最后,他认为特朗普对伊朗的战略是让国家陷入停滞。在特朗普执政期间,不仅是撕毁核协议对国家造成了伤害,更重要的是将国家事务纠缠于谈判中,导致国家陷入停滞。因此,西方媒体试图通过炒作谈判来将所有国家问题归咎于谈判结果。这引发了担忧,即政府的执行部门可能会落入这个陷阱,推迟重大决策和基础行动。

总之,他说,首先,谈判是美国的要求;其次,鉴于接受了伊朗的所有条件,军事打击伊朗并不是美国的意愿。最后,通过媒体夸大谈判,美国旨在通过拖延谈判时间来干扰国家决策。因此,政府的重要任务应该是加快国家发展步伐,避免任何决策和推进国家目标与计划的延迟。

توسط jahankhabari.ir