محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در نشست مشترک کمیسیون اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که با حضور Ahmad Mideri برگزار شد، اعلام کرد: “باید تصمیمی بگیریم که چه زمانی مسائل صندوقهای بازنشستگی را به ریشه حل کنیم.”
او افزود: “نظر من بر این است که این مسیر عملی و کارآمد نیست. اگر دولت و مجلس با همین روش ادامه دهند، به نتیجه نخواهیم رسید.”
قالیباف ادامه داد: “وفاق به معنای اجرای موافقتنامههای رهبر انقلاب و پیادهسازی سند توسعه هفتم است. ما به تحلیل دقیق و برنامهریزی نیاز داریم. وفاق باید عملی و در عمل باشد، نه فقط در سخن.”
وی اشاره کرد: “باید همگی متعهد باشیم که این اصول را اجرا کنیم. مجلس باید در چارچوب نظارت، پشتیبان دولت باشد؛ تا تسهیلگر و راهنما باشد، اما همچنین از حق نظارت برای پرداخت دیون دولت به بازنشستگان کوتاه نخواهد آمد.”
قالیباف به این مطلب اشاره کرد که هر سال 18.2 میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی و پرداخت ارز ترجیحی مصرف میشود و گفت: “تصمیم دولت و مجلس این است که ارز ترجیحی در انتهای زنجیره پرداخت شود، نه در آغاز آن.”
او خاطرنشان کرد: “افزایش قیمت تمام کالاها را نمیتوانیم متوقف کنیم، اما حداقل میتوانیم کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را تامین کنیم. قیمت کالابرگ بیش از میزان افزایش حقوق نباید بالا برود.”
قالیباف تاکید کرد: “سیستم توزیع کالا ما نیازمند اطلاعات دقیق است. کالاهای اساسی مورد نیاز جوانان و مواد غذایی باید در پوشش کالابرگ قرار بگیرند. این امر سردرگمیهای جامعه را کاهش میدهد. برای اولین بار در برنامه توسعه هفتم، شورای عالی نظارت بر آن تعریف شده است. عملکرد یکساله کمیسیونها و وزارتخانهها برای اجرای این برنامه در شهریور ماه امسال بررسی میشود. ما قصد کمک به دولت را داریم و در صورت نیاز برای بررسی مسائل کالابرگ، جلساتی برگزار خواهیم کرد.”
او ادامه داد: “در حوزه اشتغال، باید وضع موجود را حفظ کنیم. مسائل ناترازی انرژی، سلامتی، معادن و بانکها نیازمند بررسیهای جدیدی هستند. در فروردین، معوقات بازنشستگان پرداخت شدهاست. صندوقهای بازنشستگی، موضوعات کارگری و کمیته امداد در اولویتهای مجلس قرار خواهند داشت.”