به گزارش ایسنا، اجرای تغییر ساعت رسمی به عنوان یکی از موضوعاتی که هر سال در روز اول فروردین و آخر شهریور توجه مردم را جلب می‌کرد، در نهایت در سال‌های اخیر متوقف شد. این تغییر الگوبرداری شده از کشورهای غربی اعلام می‌شد که باعث مدیریت بهتر نور خورشید و صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود.

اقدام به لغو تغییر ساعت رسمی از سوی یک نماینده مجلس شورای اسلامی شروع شد که این قانون را وارداتی و کم‌تاثیر می‌دانست. او دلایلی مانند بروز اختلالات رفتاری در روزهای اولیه و بی‌ارتباطی این قانون با صرفه‌جویی اقتصادی را برای لغو آن ارائه کرد. طرح پیشنهادی وی پس از بررسی و تأیید م唐朝理 (به تایید) شورای نگهبان، در جلسه‌ای از مجلس شورای اسلامی با ۱۵۱ رأی موافق، ۴۸ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۵ نماینده حاضر، تصویب شد. این تصمیم موجب گشت که از سال ۱۴۰۲ به بعد ساعت رسمی کشور تغییر نکند.

با گذشت حدود سه سال، در سال جاری، مسعود پزشکیان لایحه دو فوریتی واگذاری اختیار تعیین ساعت رسمی کشور به دولت را تصویب کرد. در این مورد، مسعود شکرانی، عضو هیأت مدیره سازمان نظام صنفی استان تهران، در مصاحبه‌ای با ایسنا به مزایا و معایب تغییر ساعت رسمی اشاره کرد.

شکرانی از مزایای این تغییر برای بخش انرژی، به ویژه صرفه‌جویی در برق، و تأثیر مثبت آن بر تعاملات کسب‌وکارها با کشورهای همجوار و ارگان‌های خارجی یاد کرد. او همچنین اشاره کرد که نیروی انسانی از این تغییر راضی خواهد بود چرا که روشنایی روز زودتر تمام می‌شود و این تغییر باعث بهبود وضعیت خواهد شد.

در صحبت به چالش‌های ایجاد شده در دو سال گذشته، شکرانی به خطاهایی اشاره کرد که در برخی مدل‌های گوشی‌های موبایل مانند سامسونگ رخ داده است. او تاکید کرد که این تغییرات باید در بازه‌ای مناسب‌تر و سه الی چهار ساله انجام شود و نه به صورت شتابزده. او همچنین اشاره کرد که نمی‌توان تنظیمات ساعت را براساس زمان GMT بر یک کشور دیگر انجام داد، زیرا ایران تنها کشوری است که فاصله سه ساعت و نیم با خط تمامی جهانی (GMT) دارد.

در نهایت، شکرانی تأکید کرد که انجام تغییر ساعت رسمی می‌تواند تأثیرات مثبتی بر تعاملات و مراودات با کشورهای دیگر در حوزه فناوری اطلاعات داشته باشد و بهبود وضعیت را برای کسب‌وکارها ایجاد کند.

توسط jahankhabari.ir