به گزارش **شهرآرانیوز**، روزنامه آمریکایی **واشنگتن پست** در گزارشی اعلام کرده است که کارشناسانی که تصاویر محل حادثه مشاهده کرده‌اند، معتقد هستند که انفجارهایی که در ماه مارس [میلادی] در یک مهمان‌سرای تعلق‌گرفته به سازمان ملل متحد در غزه رخ داد و باعث کشته شدن یک کارمند امداد‌رسانی اروپایی و زخمی شدن پنج نفر دیگر شده است، احتمالاً نتیجه برخورد ۲ گلوله تانک اسرائیلی بوده‌اند.

این حمله در ۱۹ مارس (۲۹ اسفند)، ذاتاً یک روز پس از پایان آتش‌بس دو ماهه که به حملات غافلگیرکننده اسرائیل به غزه انجامید، رخ داد. در پی این حمله، سازمان ملل متحد تعداد کارکنان بین‌المللی خود در نوار غزه را به طور قابل‌توجهی کاهش داد. سازمان ملل متحد با اظهار محکومیت این حمله، رژیم اسرائیل را مسئول آن دانسته است، اگرچه اسرائیل از این اتهام خود را تحریم کرده است.

طبق گزارش داخلی سازمان ملل، صبح آن روز، کارکنان **UNOPS** برای بررسی آسیب‌های وارد شده به سقف ساختمان یکی از پروژه‌ها در مرکز غزه، که شب قبل در حالت تخلیه شده هدف قرار گرفته بود، به محل مراجعه کردند.
به گفته سه منبع مطلع، از جمله ۲ کارمند سازمان ملل، حدود ساعت ۱۱:۳۰ صبح [به وقت محلی]، هنگامی که گروه **UNOPS** پس از اتمام کار خود برای اینت‌رifest کار خود در فضای بیرون نشسته بودند، به نظر رسید که یک گلوله در هوا منفجر شد و باعث کشته شدن یک امدادگر اهل بلغارستان به نام **مارین مارینوف** و زخمی شدن پنج کارمند بین‌المللی دیگر از جمله یک شهروند بریتانیایی شد.

منابع مطلع افزودند که دو دقیقه بعد، یک گلوله دوم که به سمت ساختمان شلیک شده بود، به دیوار بیرونی طبقه دوم برخورد کرد و در داخل ساختمان منفجر شد. ویدیوی منتشر شده توسط **آسوشیتدپرس** نیز نشان می‌دهد که فردی غرق در خون در حیاط ساقط شده است.

سه کارشناس به درخواست **واشنگتن پست**، ویدیوهای، مهمات و ۱۰ تصویر مربوط به آسیب‌های وارد شده به محل و قطعات مختلف مهمات را بررسی کردند. این کارشناسان گفتند که نسبت به خسارات حاصل از برخورد ۲ گلوله تانک اسرائیلی، گلوله‌های مطابقت دارند. فرورفتگی‌های دایره‌ای‌شکل روی دیوارهای نزدیک حیاط نشان‌دهنده منفجار یکی از گلوله‌ها در فضای بیرونی، به ویژه در جایی که **مارینوف** کشته شد، می‌باشد.

کارشناسان همچنین بر این نکته تاکید کردند که قطعات نمایش‌داده شده در تصویر‌ها، به احتمال بالا، قطعات متعلق به گلوله‌های تانک اسرائیلی مدل **ام‌۳۳۹** هستند. این گلوله‌ها، که توسط تانک‌های **مرکاوا ۳ و ۴** رژیم اسرائیل شلیک می‌شوند، قادر به اصابت به اهداف با دقت بالا در فاصله‌های تا ۵ کیلومتر هستند.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، در چهارم فروردین گفته بود که بر اساس اطلاعات موجود، حملات ۱۹ مارس به مقر سازمان ملل در دیر‌البالح توسط یک تانک اسرائیلی انجام شد. در این حملات، یک کارمند سازمان ملل اهل بلغارستان جان خود را از دست داد و شش نفر دیگر از ملیت‌های فرانسه، مولداوی، مقدونیه شمالی، فلسطین و بریتانیا زخمی شدند.

دوجاریک تاکید کرد: مقر سازمان ملل متحد برای هر دو طرف درگیر شناخته شده بود و تمامی طرف‌های درگیری ملزم به رعایت مصونیت مطلق این اماکن بر اساس قوانین بین‌المللی هستند. دبیرکل سازمان ملل این حملات را به شدت محکوم می‌کند و خواستار انجام یک تحقیق کامل و مستقل در مورد این حادثه است.

منبع: ایرنا

توسط jahankhabari.ir