پس از سقوط بشار اسد، رئیس‌جمهور مخلوع سوریه، و تاسیس حکومت جدید در این کشور، مسیرهای انتقال تسلیحات جمهوری اسلامی ایران به لبنان بلوکه شد. این مسدودیت‌ها پس از آن که مقامات لبنانی، در فوریه، به دلیل اعتراضات اسرائیل، مانع از فرود دو هواپیما از شرکت ماهان ایر در فرودگاه رفیق حریری بیروت شدند، بیشتر شد. به گزارش روزنامه جروزالم پست، این موانع باعث شده است که ایران به انتقال تسلیحات خود به روش‌های دریایی روی آورد.

البته، استفاده از بندر بیروت در این حملات جدید، مورد توجه قرار گرفته است. این بندر از انفجار آتش‌سوزی سال ۲۰۲۰، که مشتمدارا بیش از ۲۰۰ نفر را بمیراند و هزاران نفر را مجروح کرد، از کار افتاده است. باوجود این، نیروهای حزب‌الله مجدداً از این بندر برای اهداف نظامی استفاده می‌کنند.

شبکه الحدث عربستان سعودی نیز اخیراً گزارش‌هایی از این فعالیت‌های قاچاقی ارائه کرده است. براساس اطلاعات جروزالم پست، یگان‌های ۱۹۰ و ۷۰۰ نیروی قدس سپاه پاسداران مسئول این عملیات قاچاق تسلیحات از طریق دریا هستند.

بر اساس اظهارات منابع امنیتی، با وجود تلاش‌های اسرائیل برای جلوگیری از قاچاق تسلیحات به حزب‌الله و تقویت پوزیسیون این گروه، حزب‌الله پس از یک سال و نیم از جنگ با اسرائیل، همچنان در حال جستجوی روش‌های نوآورانه برای تسلیح مجدد خود است.

توسط jahankhabari.ir