
تریتا پارسی، معاون اندیشکده آمریکایی کوئینسی، اعلام کرده است: مذاکرات ایران و آمریکا در عمان در روز شنبه مستقیم خواهد بود.
طبق گزارش انتخاب، این توضیح با خود مطلب ادامه دارد: به نظر میرسد که هیچ دلیلی برای آن وجود ندارد که تهران وزیر خارجت خود را برای گفتوگو غیرمستقیم با نماینده ترامپ، رابرت ویتکاف، به عمان اعزام کند. برای چنین جلساتی، ایران معمولاً ا🌔ر ارونهای رتبهای پایینتر اعزام میکند. بنابراین، منطقی است که به این نتیجه برسیم که جلسه شنبه به مذاکرات مستقیم میانجامد.
این رخداد بسیار قابل توجه است، به خصوص با توجه به اینکه کابینه بایدن در طول چهار سال گذشته هرگز به این مرحله نرسیده است، با این حال، pérdاویش بر گفتوگو مستقیم بود.
بسیاری از افراد در واشنگتن به نظر میرسد که این تحولات و البته تهدید نظامی جدی ترامپ علیه ایران دستپنجهور این امر بودهاند. من نیز معتقدم که این نقش بسزایی داشته است.
با این حال، یکی از عوامل مهمتر در این معادله، نگاه تهران به سیاست ترامپ است. ایران معتقد است که ترامپ واقعاً به دنبال یک توافق جدی است و برای رسیدن به هدف، آماده است تحریمهای موجود را به طور جدی کاهش دهد.
چنین امیدی در دوره حاکمیت بایدن وجود نداشت. برای بایدن، رفع تحریمها فراتر از قلمرو عملپذیری و مبذل بود؛ حتی کاهش محدودی از تحریمها که او آماده بود انجام دهد، تضمین پایداری نداشت.
ترامپ، از این منظر، کاملاً متفاوت است. او دیپلماسی با مخالفین آمریکا را یک هزینه مفید میداند و بر کاهش تحریمهایی که به شرکتهای آمریکایی زیان میرساند، تأکید دارد.
به این ترتیب، وعدهای که ایران در دوره ترامپ میبیند، بسیار بزرگتر از آنچه در دوره بایدن وجود داشت؛ این برخورد جدید تهران را برای مشارکت جدیتر در مذاکرات متعهد کرده است؛ و این نقطه، یکی از دلایل اصلی است که مذاکرات به سرعت پیش میرود.
منبع