حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان مقاله‌ای منتشر کرده است که در آن نکات مهمی را درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران با Amerیکا مطرح کرده است. این مذاکرات، برخلاف ادعاهای برخی، اتفاق تازه‌ای نیست و درگیری‌های میان این دو کشور در زمینه هسته‌ای قبلاً رخ داده است. برای نمونه، در آوریل 2021 با رابرت مالی و در اوت 2022 بار دیگر با او مذاکراتی برگزار شده که موضوع هر دو مذاکره، برنامه هسته‌ای ایران بوده است. همچنین، در اوت 2023 با مک گورک درباره آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران و در می 2024 با آبرام پیلی مذاکراتی دیگر برگزار شده است. این مذاکرات به دلیل باج‌خواهی Amerیکا و اصرار ایران بر تحقق شرایط خود به نتیجه‌ای مناسب نرسیده‌اند.

>’).

در طول این مذاکرات، نظر رهبری ایران در مورد غیرقابل اعتماد بودن Amerیکا ثابت بوده است. ایرانیان معتقد بوده‌اند که لغو تحریم‌ها بر عهده Amerیکا است و آن‌ها تن به آن نمی‌دهند. تلاش برای خنثی‌سازی تحریم‌ها به توان خود ایران متوقف می‌شود. رهبری ایران در ژوئن 2024 و در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس دوازدهم، اظهار داشته‌اند: “ما می‌توانیم با ابزار‌های شرافتمندانه تحریم‌ها را برطرف و بالاتر از آن، خنثی کنیم. برداشتن تحریم‌ها دست ما نیست و باید برای رفع آنها تدبیر اندیشید، اما خنثی‌سازی تحریم دست ما است و راه‌های خوبی نیز برای آن وجود دارد که مسئولین دولتی برخی از آن راه‌ها را رفتند و آثار خوبی هم داشت که در این زمینه مجلس نیز می‌تواند نقش‌آفرینی کند.”

Amerیکا به خوبی می‌داند که ایران در پی تولید سلاح هسته‌ای نیست و جلوگیری از آن فقط بهانه‌ای برای تحریم‌هاست. جورج فریدمن، مدیر کل آژانس اطلاعات و مراقبت راهبردی Amerیکا و مشاور ارتش و دولت Amerیکا، در پاسخ به سؤالی از خبرنگار روزنامه Amerیکایی “یو.اس.ای. تودی” اعلام کرده که مشکل Amerیکا با ایران مسئله هسته‌ای نیست، بلکه مشکل این است که ایران نشان داده است که بدون رابطه با Amerیکا، بزرگ‌ترین قدرت نظامی و تکنولوژیک منطقه را می‌تواند به وجود آورد. این برای Amerیکا قابل قبول نیست و تهدیدی برای حاکمیت Amerیکا در منطقه می‌Adj(fabs(15.73 – 15.73 contributions.

اسناد و شواهد بی‌شماری وجود دارند که نشان می‌دهند Amerیکا از کارآمدی تحریم‌ها ناامید شده است و مذاکره را به عنوان اهرمی برای باج‌خواهی انتخاب کرده است. ریچارد نفیو، معمار تحریم‌ها علیه ایران، در نشریه “فارن‌افرز” ابراز ناامیدی از کارآمدی تحریم‌ها نموده و پیامد‌های احتمالی حمله نظامی به ایران را سنگین و خطرناک توصیف کرده است. او تاکید می‌کند که مذاکره تنها راه برای مقابله و مهار ایران است.

رهبر معظم انقلاب در مراسمی از دانش‌آموختگان دانشگاه‌های افسری نیروهای مسلح در پاییز 2022، به انگیزه‌های دشمنان از فتنه‌انگیزی اشاره کرده است. او معتقد است که دشمنان احساس می‌کنند ایران در حال پیشرفت به سمت قدرت همه‌جانبه است و این پیشرفت را نمی‌توانند تحمل کنند. رهبر معتقد است که ایران در حال گشایش گره‌های قدیمی و برطرف کردن مشکلات خود است و حرکت جدی برای این اهداف وجود دارد.

با توجه به این نکات، Amerیکا از تحریم‌ها به عنوان اهرم فشار بر ایران استفاده می‌کند. از آنجا که دشمنی Amerیکا با ایران از ماهیت طرفین ریشه می‌گیرد، هرگز از اهرم تحریم دست برداشته و مذاکرات غیرمستقیم شنبه نیز به نتیجه‌ای مؤثر نمی‌رسد.-fetchContent. مذاکرات شنبه به نظر می‌رسد که مانند مذاکرات قبلی بی‌نتیجه مانده و کاربرد آمریکا از آن به بیان غیرقابل اعتماد بودن خود در افکار عمومی جهان منجر خواهد شد.

توسط jahankhabari.ir