محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، در مراسمی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، رؤسای پیشین و جدید جهاددانشگاهی را معرفی و تکریم کرد. در این مرباره، عارف از تلاشهای جهادگران دانشگاهی در طول ۴۵ سال گذشته قدردانی کرد و با تأکید بر اهمیت جهاددانشگاهی به عنوان فرزند انقلاب فرهنگی، گفت که تشکیل این نهاد از بهترین تصمیمات استاد انقلاب فرهنگی بود.
او از نقش جهاددانشگاهی در بازگشایی دانشگاهها در اوایل دهه ۶۰ و ارتباط بین دانشگاه و صنعت یاد کرد. عارف به این اشاره کرد که ارتباط بین این دو بخش در گذشته به مشکلاتی برخوردار بود؛ اما دولت با تأسیس دفاتر ارتباطی دانشگاه و صنعت در دانشگاهها به این مشکل پرداخت.
در ادامه، عارف با اشاره به نقش جهاددانشگاهی در توسعه آموزش عالی و پژوهش، تاکید کرد که این نهاد باید بر راهبرد توسعه تمرکز کند و نه به مسائل ف关门ی. او از دانشگاهها خواسته شد که بر رفاه فرهنگی و علمی فارغالتحصیلان تمرکز کنند.
عارف نیز بر حفظ و تقویت هویت انقلابی و دینی جهاددانشگاهی تاکید کرد و از نیروی جوانان و فارغالتحصیلان خواسته شد که پس از تحصیل به هویت دینی و انقلابی خود ایutow بندر نکنند. او برای این هدف، تربیت نیروهای علمی با جهتگیری انقلابی را وزندار میداند.
معاون اول رئیسجمهور بر این باور است که جهاددانشگاهی میتواند نقش مهمی در تهیه زمینه برای نسل جوان برای پذیرش اجتماعی و مشارکت در مسائل کشوری ایفا کند. او برای این هدف از جهاددانشگاهی خواسته است که ساختار منعطف و مناسبی برای جذب و بهرهگیری از دانشجویان فراهم کند و از بروکراسی اداری دور بماند.
در پایان، عارف به تأکید بر اهمیت توسعه اقتصاد دانشبنیای مطرح شد و بر اهمیت استفاده از تکنولوژیها و هوش مصنوعی در آینده کشور تاکید کرد. او بر این باور است که جهاددانشگاهی میتواند در این زمینه نقش بزرگی ایفا کند و به کشور در ارتقای اقتصاد دانشبنیای کمک کند.