طلاعات دریافتی از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت بیان می‌کند که سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، پس از اتمام مرحله اولیه مذاکرات غیرمستقیم با استیو ویتکاف، نماینده خاص رئیس‌جمهور آمریکا، در مصاحبه‌ای در مسقط عربستان عمان اظهار داشت: ما حدود دو ساعت و نیم مذاکرات غیرمستقیم داشته‌ایم که بدین‌وسیله آقای بوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، بین تیم‌های مذاکره در حال رفت‌و‌آمد بود. این روند معمولاً چهار مرتبه تکرار شد و دیدگاه‌های طرفین به یکدیگر منتقل شد.

جلسه با همکاری و احترام متقابل برگزار شد

وزیر امور خارجه اعلام کرد: این جلسه تقریباً ۲ ساعت و نیم طول کشید و به نظر می‌رسد که به عنوان جلسه اول، توسعه‌ای مثبت و در ارتباط با محیط آرام و محترمانه‌ای انجام یافت. هیچ نوع مداخلات نامناسبی ایجاد نشد و طرفین، تعهد خود برای ادامه مذاکرات و رسیدن به توافقی مطلوب از تجربیات برابر را نشان دادند.

عراقچی در مورد برنامه‌ریزی برای دومین دور مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا بیان کرد: از آنجا که قرار است هفته آینده، یعنی یکشنبه، مرحله بعدی برگزار شود، ما در این جلسه قصد داریم به بررسی کلی مذاکرات برای رسیدن به توافق واقعی و مطلوب وکاری کنیم.

غرض هیچ‌کدام از طرفین از مذاکرات، اتلاف زمان نیست

او ادامه داد: مطمئناً هیچ‌یک از ما یا طرف مقابل مطلبتان از مذاکراتی سطحی و حاصل‌سنجی‌زایی است. هر دو طرف متعهد به رسیدن به توافقی کوتاه‌مدت هستند. ولی این کار نیاز به تعهدات و اراده قوی از هر دو طرف دارد.

عراقچی تأکید کرد: طرف مقابل ما تلاش زیادی کرده تا ارادتمندی برای رسیدن به توافق مناسب و قابل قبول نشان دهد. ما باید این مذاکرات را ارزیابی کنیم و در سطوح مختلف با هم مشورت کنیم.

امکان برگزاری دور بعدی مذاکرات در کشور دیگری از عمان

او از مذاکرات بعدی در روز یکشنبه خبر داد و اضافه کرد: جلسات بعدی در همین سطح برگزار خواهند شد، اما ممکن است محل برگزاری آن در کشوری دیگری از عمان باشد. هرچند که عمان هنوز میزبانی این مذاکرات را خواهد داشت.

وزیر امور خارجه در مورد امکان رسیدن به توافق زمانی خود نیز گفت: امروز جو جلسه به شکلی بود که این ادامه مذاکرات را تضمین می‌کرد. در جلسه یکشنبه آینده، سعی می‌کنیم مذاکرات مفصل‌تری را شروع کنیم که ضمن بررسی جزئیات، جدول زمانی مناسب شان را نیز تعیین کنیم.

او خلاصه کرد: این موضوع نهایتاً به مفاد مذاکرات بستگی دارد و ما به مبنا‌هایی نزدیک شدیم که می‌توانیم روی آن‌ها ارتباطات خود را استوار کنیم. اگر در جلسه بعدی موفق به تعیین این مبانی شویم، می‌توانیم مراحل مهمی را طی کنیم و مذاکرات جدی را آغاز کنیم.

سلام و مصافحه با نماینده آمریکا در پایان جلسه معمولی بود

وزیر امور خارجه درخصوص مصافحه خود با نماینده ویژه ترامپ در پایان جلسه اعلام کرد: این موضوع کاملاً عادی و معمول بود. ما در خروج از جلسه با یکدیگر مواجه شدیم و چند دقیقه درگفت‌و‌گو کردیم. دائمی ما در برخورد با دیپلمات‌های آمریکایی، نزاکت دیپلماتیک را رعایت کردیم و این مکالمه هم به همان شکل ساده و عادی بود. موضوع هیچ‌گونه حساسیت خاصی به خود نگرفت.

پایان خبر

توسط jahankhabari.ir