بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آخرین مراحل صحنهای و خیابانی دومین جشنواره ملی عودنوازی جزیره قشم در شامگاه چهارشنبه ۲۷ فروردین به پایان رسید. در این دوره جشنواره، علاوه بر اجراهای صحنهای که در هتل سورینت برگزار شد، بخشهای راهپیمایی نیز تعریف شده بود. یک بخش از این اجرای خیابانی توسط کمپین «با سازت بیا» انجام شد که در محیط باز مرکز خرید سیتی سنتر جزیره قشم برگزار گردید. بخش دیگری نیز در سه کافه متفاوت در روستاهای گامبرون، سهیلی و بلوار ساحلی سوزا برگزار شد. این بخشها بسیار مورد استقبال مردم و میزبان بسیاری از مخاطبان بود، به ویژه بخش اجراهای روستایی که تاکنون کمتر به آن توجه شده بود.
در این میان، موسیقی در برخی شهرها و روستاها مانند جزیره قشم همچنان زنده و فعال است، به ویژه موسیقیهای بومی و عودنوازی که صدای خاص جنوب ایران را نمایان میکنند. در سر نهایی اجراهای صحنهای، ۸ گروه موسیقی در دو بخش تکنوازی و گروهنوازی به صحنه رفتند.
سید امیرضا محمدی از مازندران بنیانگذار این دوره بود که قطعههای موسیقی چون «تقسیم بیاتی»، «ضربی»، «زاراجان» و «تقسیم راست» را به اجرا درآورد. ایرانا کاکاوند نیز از شهر قزوین نقش مهمی را در این رویداد ایفا کرد و موسیقیهایی مانند «سروناز» و «لونگا» را برای مخاطبان اجرا کرد.
ámیر کوهیارمیرزایی و ثمین محمدی از تهران نیز به این دوره شرکت کردند. شهراد شیخی، نوازندهای دیگر از تهران، در برنامههای سومین روز جشنواره شرکت کرد و قطعههایی مانند آواز چهارگاه و دخترک ژولیده برای مخاطبان نواخت. او حدود ۷ سال است که عود مینوازد و از شاگردان نجمه صغیر است. او اظهار داشت: «این دوره از جشنواره نسبت به سالهای گذشته بهبود یافته و شادم که با استادان این ساز به ملاقات میرسم.»
در بخش گروهنوازی، گروه ترنم به آهنگسازی هستی صادقیان و همراهی اوناک رنج بین، بداههنوازی عود و قانون را به اجرا درآورد. همچنین، گروه موسیقی حزین به سرپرستی فاطمه عبدیپور، قطعههایی مانند «خزان» را اجرا کرد. رادمان مسافری نیز سه قطعهی «لحظه»، «آواز همایون» و «رنگ همایون» را برای مخاطبان نواخت.
محمد پیری، یکی از هنرمندان تجربهدار ساز عود، که از سال ۱۳۴۸ این ساز را نوازده، بیان داشت که برگزاری چنین جشنوارههایی مفید است، اما باید نوازندگان بومی بیشتر حضور داشته باشند. برخی از شرکتکنندگان جنوبی در این دوره کمتر بودند، اما او امیدوار است نسل جوان برای حفظ و نوآوری در موسیقی عود تلاش کند.
نجمه صغیر، عضو شورای سیاستگذاری این دوره از جشنواره،Instagram در پاسخ به سوال در مورد کم بودن شرکتکنندگان بومی، توضیح داد که فراخوان جشنواره سال گذشته منتشر شد و شرکتکنندگان در چند بخش سنی م防空 شد. در این دوره، حدود ۱۴۳ ویدئوی آثار ارسال شد، که به دست داوران بررسی شد و با انتخاب داوران، شرکتکنندگان به دور بعد راه یافتند. او بیان داشت: «جشنواره برای همه هنرمندان است و از حضور همه نوازندگان استقبال میکنیم.»
دومین جشنواره ملی عودنوازی جزیره قشم از ۲۵ تا ۲۸ فروردین در این منطقه برگزار شد و مراسم اختتامی آن در ۲۸ فروردین در هتل سورینت جزیره قشم برگزار شد.