بمب‌افکن‌های مذکور تنها هواپیमای نظامی آمریکا هستند که قادر به حمل و پرتاب بمب‌های سنگ‌شکن عمیق هستند. با این حال، بسیاری از کارشناسان معتقدند که هرگونه حمله نظامی از سوی آمریکا یا اسرائیل تنها برای مدت کوتاهی برنامه هسته‌ای ایران را تاخیر می‌دهد.

حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران ممکن است باعث شود ایران بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را اخراج کند. جاستین برونک، عضو انستیتوی خدمات متحد سلطنتی در بریتانیا، معتقد است که بدون تغییر نظامی و اشغال ایران، تصور شدن حذف کامل مسیر سلاح‌های هسته‌ای این کشور دشوار است. او بر این اساس است که حمله نظامی تنها می‌تواند ایران را به جایی که چند سال پیش بود برساند.

تأسیسات هسته‌ای ایران در یک یا دو مراکز متمرکز نیستند و برای حمله نظامی باید تقریباً همه این مراکز تحت هدف قرار گیرند. حتی آژانس انرژی اتمی نیز از مکان‌های نگهداری برخی بخش‌های سانتریفیوژهای ایران بی‌اطلاع است.

کارشناسان نظامی معتقدند که اسرائیل به تنهایی می‌تواند بیشتر مراکز هسته‌ای ایران را نابود کند، اما این عملیات برای آن کشور ریسک‌های زیادی دارد. برنامه غنی‌سازی اورانیوم که به عنوان قلب تپنده برنامه هسته‌ای ایران شناخته می‌شود، در دو مرکز اصلی نطنز و فردو انجام می‌شود، که هر دو در مناطق استراتژیک ایجاد شده‌اند.

مرکز غنی‌سازی نطنز در سه طبقه زیرزمینی و مرکز فردو در منطقه‌ای کوهستانی قرار دارند. ژنرال چارلズ والد، فرمانده بازنشسته نیروی هوایی آمریکا، می‌گوید که اسرائیل به اندازه کافی بمب‌های سنگ‌شکن ثقلی در اختیار ندارد و حمله نظامی موفق‌تر و سریع‌تر با شرکت آمریکا امکان‌پذیر خواهد بود. حتی در این صورت، حمله می‌تواند چند روز طول بکشد.

البته، البته، مراکز هسته‌ای ایران نااب*)&shy؛ل به نابودی هستند، اما دانش‌ها و فناوری‌های به دست آمده قابل از بین بردن نیستند. به همین علت، کارشناسان بر این باورند که می‌توان برنامه هسته‌ای ایران را تهدید یا تأخیر داد، اما حذف کامل آن با حمله هوایی امکان‌پذیر نیست. کارشناسان نظامی معتقدند که جلوگیری از تجدید برنامه هسته‌ای ایران پس از یک حمله نظامی کار بسیار سختی خواهد بود.

توسط jahankhabari.ir