در ارائه راهحلهای عبور از بحرانهای موجود، استاندار تهران از نیاز به توازن در توسعه و مشارکت مردمی در صرفهجویی آب تاکید کرد. Mohammad Sadegh Motamedian در صد و دهمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران هشدار داد: “بازارگذاری جمعیتی بیرویه و مصرف نادرست منابع میتواند بحرانهای اقتصادی و محیطی را تشدید کند؛ بنابراین نیاز است که تلاشها برای صرفهجویی در آب، مدیریت برق و کاهش آلودگی هوا به بازگشت جمعیتی پایدار تبدیل شوند.”
استاندار تهران همچنین به تراکم جمعیتی بالا در استان اشاره کرد. او توضیح داد که تراکم جمعیتی در استان تهران ۱۱۰۰ نفر در هر کیلومتر مربع است، در حالی که میانگین کشوری ۴۹ نفر در هر کیلومتر مربع است. این تناقض عمیق منجر به پیشرفت نامتعادل الگوی توسعه در ۲۲ منطقه پایتخت شده است. معتمدیان به عدم توازن برخورداری مناطق مختلف از زیرساختها و خدمات عمومی اشاره کرد.
در ادامه، معتمدیان به چالشهایی چون بحران آب، آلودگی هوا، و ترافیک سنگین اشاره کرد و افزود که برخی مناطق از نظر زیرساختهای آموزشی و زیرساختهای تمدنی عقبماندهاند. او همچنین به وجود ۱۴ هزار هکتار بافت ناکارآمد در استان اشاره کرد و اعلام کرد که ساماندهی و در نظر گرفتن تمرکززدایی از پایتخت از سیاستهای مهم دولت سیزدهم است.
آقای معتمدیان همچنین بر تاثیر الگوی مصرف آب بیش از حدی مردم تهران تاکید کرد. او توضیح داد که متوسط مصرف آب روزانه هر فرد در تهران ۲۵۰ لیتر است، در حالی که میزان استاندارد مصرف ۱۳۰ لیتر در روز است. او همچنین بر اهمیت نصب تجهیزات کاهنده مصرف آب و صرفهجویی در صنعت تأکید کرد.
در خصوص تأمین آب، معتمدیان اعلام کرد که پروژههای انتقال آب از سدهای طالقان و لار و تکمیل رینگ انتقال آب قمر بنیهاشم در حال پیگیری است. او همچنین بر تسریع در تکمیل سیستمهای آبرسانی جدید، توسعه گلخانهها و مدیریت پسابهای کشاورزی تأکید کرد.
در پایان، استاندار تهران به برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی اشاره کرد و اعلام کرد که این کار منجر به فرونشست زمین در تهران شده است. او گفت که هر سال حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب از منابع زیرزمینی به صورت غیرقانونی برداشت میشود و این مسئله نیازمندی برای کنترل کامل فعالیتهای استخراجی است.