با گذر زمان از اعلام خبر توزیع برنج‌های نامعتبر در بازار، نمایندگان مجلس، دولت و سازمان غذا و دارو مورد انتقاد شدند. این موضوع بیشتر با اعلامیه‌ای از سازمان غذا و دارو که مبنای آن بررسی‌های انجام‌شده از سامانه‌های ترخیص کالا بود، و اعلام ندادن برنج وارداتی با مارک GTC1211 با نام “سان لند” در فهرست محموله‌های ترخیص شده است، مطرح شد. سازمان غذا و دارو از جامعه خواست در صورت مشاهده این محصول، اطلاعات مربوطه را به سازمان ارائه دهند و در صورت احراز تخلف، اقدامات قانونی از سوی نهادهای مسئول جایگیر خواهد شد.

موضوع به هیچ نهادی توضیحی شفاف رسانده نشده و سوالاتی مطرح شد که این برنج‌ها از کجا آمده‌اند و چگونه بدون ارزیابی کیفیتی وارد بازار شده‌اند. عالیه زمانی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس، در یکی از برنامه‌های تلویزیونی هفته قبل، به نظارت بر واردات مواد غذایی مانند برنج اشاره کرد و تاکید کرد که سازمان غذا و دارو باید نظارت لازم را انجام دهد و در برابر حضور برنج‌های نامعتبر وارداتی هندی با مارک CTC اقدام کند. او همچنین تذکر داد که واردات غذایی در برخی مواقع منجر به آسیب شالیکاران داخلی می‌شود و این موضوع موجب ناراحتی بسیاری از کشاورزان می‌شود.

زمانی بر اهمیت جمع‌آوری برنج‌های مشکوک تأکید کرد و هشدار داد که نام و نشان این محصولات معرفی شود و از مردم خواسته شود که در صورت مشاهده آنها در فروشگاه‌ها، اقدامات لازم را انجام دهند.

در مورد نظارت ناکارآمد و تأثیر آن بر سلامت عمومی مردم، سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تأکید کرد که این امر مستلزم پیگیری شدید است. او معتقد است که مسئولیت نظارت بر سلامت دارو و مواد غذایی به وزارت بهداشت و نهادهای دیگر مانند سازمان غذا و دارو، وزارت اقتصاد و غیره، برمی‌گردد. اسحاقی شرایط فعلی را جرم إلي رأی قضا دانست و خواستار ورود قوه قضائیه به این موضوع شد.

کمیسیون بهداشت مجلس در حال پیگیری جدی این موضوع است و از وزارت بهداشت خواسته‌است مستندات مربوط به ترک فعالیت‌ها و سوءمدیریت‌ها را ارائه دهد. اسحاقی تأکید کرد که اگر جرمی ثابت شد، دستگاه قضائی باید وظیفه قانونی خود را برای پیشگیری و برخورد با آن ایفا کند.

توسط jahankhabari.ir