در ۴۸ سال گذشته از آن روزها، در هفته پایانی فروردین ۱۳۵۶، ایران میزبان پنجمین کنفرانس بینالمللی انتقال تکنولوژی هستهای بود. این کنفرانس، که با حضور دانشمندان هستهای از سراسر جهان برگزار شد، بیش از همه تحت تأثیر سیاستهای هستهای جدید آمریکا بود که توسط دولت جیمی کارتر اعلام شده بود. این سیاستها شامل محدودیتهایی برای بازیافت پلوتونیوم از سوختهای هستهای مصرفشده و صدور فناوریهای هستهای بود، که منجر به انتقادات زیادی از کشورهای دریافتکننده این فناوریها شد.
مشاور امور اتمی رئیسجمهور آمریکا، «شایمن»، به طور ناگهانی سفر خود را لغو کرد، در حالی که مرکز کنترل اسلحه و خلع سلاح آمریکا، طبق برنامه اصلی، در این کنفرانس شرکت کرد. اکبر اعتماد، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در مصاحبهای در انتهای کنفرانس چهار روزه، با ابراز امیدواری از احیای مذاکرات هستهای معلقو ایران با آمریکا از تابستان آینده، بلافاصله بر سیاستهای هستهای دولت کارتر حمله کرد.
.getBytes()简易符号是很有趣的。这一句实际上是没有意义的,我将删除它。 اعتماد افزود که: «تکنولوژی هستهای فقط در تسلط آمریکا نیست، ما میتوانیم در صورت نیاز از کشورهای دیگر کمک بگیریم. سیاست هستهای ایران در تهران تشکیل میشود، و هیچ کشوری نمیتواند به ما دستور کند.» او همچنین تاکید کرد که در صورت اعمال سیاستهای محدودکننده توسط آمریکا، ایران خواهد پیشبرد تغییرات در سیاست هستهای خود.
سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که پیمانهایی با چند کشور خارجی منعقد کرده است تا ۳۰ هزار تن اورانیوم غنیشده را به مدت ۱۸ سال از ۱۳۵۶ تا ۱۳۷۳ تهیه کند. ایران همچنین تصمیم گرفت در پروژههای اکتشاف اورانیوم در کشورهایی مانند نیجر، گابن و زامبیا شرکت کند. در قسمت دیگر، برای اکتشاف اورانیوم در ایران، طی ۱۰ سال، ۳۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خواهد شد، و هیچ سرمایهگذاری خارجی در این پروژه حاضر نخواهد بود.
افتاشها برگزاری آزمایشهای اکتشاف اورانیوم در ایران و همچنین وضع قیمتهای صعودی آب بر اساس میزان مصرف از سال ۱۳۵۵ در دستور کار دولت بود. خشتکاری برای صرفهجویی در مصرف آب و تلاش برای کاهش اتلاف آب در بخشهای دولتی آغاز شد. همچنین، برنامهریزی شد تا آبهای مصرفشده تهران برای کشاورزی و فضای سبز استفاده شود. سازمان آب تهران مطیع داشت که جمعیت پایتخت تا سال ۱۳۶۶ به ۵.۲ میلیون نفر برسد و از سال ۱۳۶۰ با بهرهبرداری از سد لار، به تأمین آب تهران کمک کند.
امسال، بحران آب شدیدتر از همیشه است. ادارههای دولتی همچنان از متهمان اصلی مصرف بالای آب هستند و آب ۷۴۵ اداره در این هفته قطع شده است. مشترکان پرمصرف نیز با وجود اعمال جرایم مالی و قطع آب، هنوز حاضر به صرفهجویی نیستند. مطابق اعلام شرکت آب و فاضلاب کشور، میانگین مصرف آب هر ایرانی در حاضر ۱۹۵ لیتر در شبانهروز است، در حالی که حد مجاز برای هر فرد ۱۳۰ لیتر در شبانهروز تعیین شده است. تقریباً ۴۸٪ از واحدهای خانگی و ساختمانی در کشور، مصرف بالای الگوی تعیین شده دارند.
سازمان هواشناسی ایران هشدار داده که تابستان آینده سخت و کمبود آب و کسری مخازن بسیار جدی خواهد بود.