انتخاب: خلاصه‌ای از مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا که در روز شنبه در عمان برگزار شد، بر مبنای گزارش تهران تایمز ارائه می‌شود.

۱. مذاکره‌ها در منزل وزير خارجه عمان، سید البوسعیدی، برگزار شد، در حالی که هیئت‌های همراه مذاکره‌کنندگان در هتل‌ها مستقر بودند.

۲. مذاکرات به صورت مکتوب و غیرمستقیم انجام شد و کمتر از ۱۰ سند بین دو طرف عرضه شد. اولین سند توسط عراقچی ارائه شد.

۳. عراقچی در پیام‌های خود اعلام کرد که ایران برای نمایش به مسقط نیامده است و هدف اصلی تهران، سنجش صداقت و جدیت آمریکا و تعیین امکان‌پذیری رسیدن به توافق است.

۴. ایران تأکید کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) تنها مرجع خارجی است که مجاز به نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران است.

۵. تهران برای حذف تحریم‌ها در چندین بخش، از آمریکا صرفنظر کردن از بازگرداندن این تحریم‌ها تحت دلایل دیگر، خواسته است.

۶. عراقچی شرط کرد که برای ادامه مذاکرات، یک چارچوب کلی توافق حتماً لازم است. اگر آمریکا در جلسه اول با این چارچوب مخالفت کند، باید یک جایگزین برای بررسی پیشنهاد ایران ارائه دهد.

۷. ایران در این مذاکره، مسئولیت اطمینان از عدم فعال‌سازی مکانیسم ماشه را کاملاً بر عهده آمریکا قرار داد.

۸. ویتکاف به همراه دو نفر، که یکی از آنان کارشناس مسائل هسته‌ای است، به مسقط آمد.

۹. تروئیکای اروپایی از کنار گذاشتن‌شان در این پرونده به شدت نگران هستند.

توسط jahankhabari.ir