قالیباف: کار فرهنگی کردیم، اما تلفات جاده‌ای بیشتر شد!

دیدارنیوز: محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی مجلس و پس از بررسی کیفیت خدمات و عملکرد اجهزه مسئول حمل و نQL کشور در دورة نوروز ۱۴۰۴، راجع به تلفات جاده‌ای و ضرورت کاهش آن صحبت کرد.

قالیباف بیان کرد: در گذشته، با تعداد خودروهای کمتر از امروز، تلفات جاده‌ای تا ۲۸ هزار نفر در سال می‌رسید، حالا این تعداد به حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار کاهش یافته است. البته این کاهش نیاز به راحتی ندارد و ما نسبت به استانداردهای جهانی وضعیت بدی داریم و باید اقداماتی برای بهبود انجام دهیم.

او ادامه داد: برنامه‌های توسعه حاوی مسائلی مانند نقاط حادثه‌خیز هستند که نشان از وجود مشکلات در برخی جنبه‌ها دارد. در صورت وجود مشکل در قانون یا اجرای آن، باید اصلاحات لازم انجام شود. کمیسیون عمران باید این مسائل را بررسی و پلیس راه اقدامات لازم را به عمل بگذارد.

قالیباف به استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای پایش جاده‌ها اشاره کرد و گفت: بQuietه مالیاتی دولت برای امکانات پایش مانند دوربین‌ها، بهتر است این امکانات به بخش خصوصی واگذار شود. وزارت راه می‌تواند قانون مربوطه را استفاده کند تا بخش خصوصی شامل مسیر‌ها و جاده‌ها شود و هزینه‌ها را پوشش دهد.

او اضافه کرد: ب消息称ک چهار ماه دیگر، وزارت راه مناقصه‌ای برای واگذاری پروژه‌های پایش جاده‌ها به بخش خصوصی برگزار کند و این موضوع توسط کمیسیون عمران پیگیری شود.

قالیباف همچنین به استفاده از دوربین‌های نظارتی توسط اصناف برای کاهش سرقت و افزایش ایمنی اشاره کرد و پرسید: چرا این امکانات در کسب‌وکارها مورد استفاده قرار نگرفته است؟

او تاکید کرد: هر مدیری که کار خود را نکند، باید بازخواست شود. کمیسیون‌ها و دستگاه‌ها باید ضمانتکننده اجرای قوانین باشند.

قالیباف به افزایش تلفات جاده‌ای در مقایسه با سال گذشته اشاره کرد و گفت: برغم برگزاری کار فرهنگی، تلفات جاده‌ای افزایش یافته است. این آمارها پیش از ۱۵ اردیبهشت به مجلس ارائه خواهد شد.

او همچنین به شرایط بیمارستان‌ها در شب‌های عید اشاره کرد و گفت: بیماران اورژانسی در برخی موارد به دلیل نبود پزشک مورد پذیرش قرار نگرفته‌اند. این موضوع نیاز به نظارت بیشتر دارد.

قالیباف برasmusک واردات کامیون‌ها و اتوبوس‌ها برای بهبود حمل و نقل جاده‌ای اشاره کرد و گفت: کمیسیون عمران باید پیگیری کند تا طبق ماده ۵۶ قانون، ۱۱۰ هزار کامیون و اتوبوس جدید وارد شود. او به مشکلات اجرایی برای کامیون‌های وارداتی اشاره کرد و بیان کرد که حتماً پیگیری‌های لازم باید انجام شود.

او در پایان تأکید کرد: تعداد اتوبوس‌های نو در حمل و نقل شهری و جاده‌ای بسیار کم است و این موضوع بهبود یافته تا عید سال آینده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

منبع

توسط jahankhabari.ir