نیروهای اسرائیل به عملیات خود در «کریدور موراگ» در منطقه رفح جنوب غزه ادامه داده‌اند. ارتش اسرائیل اعلام کرده است که یک مجتمع آموزشی را تخریب کرده و یک تانک ساختگی که از الگوبرداری از تانک‌های ارتش اسرائیل ساخته شده است، مشاهده شده است.

اسرائیل همچنین ساخت یک کریدور امنیتی به نام «موراگ» را که شهر رفح را از بقیه نوار غزه جدا می‌کند، تکمیل کرده است. حملات هوایی اسرائیل در این منطقه نیز ادامه دارد و طبق گزارشات مقامات بهداشتی، در شب گذشته حداقل ۲۳ نفر کشته شده‌اند، از جمله یک خانواده ۱۰ نفری.

سازمان ملل متحد نسبت به تأثیر محاصره شش هفتگی اسرائیل که باعث مانع ورود مواد غذایی و سایر نیازهای غیرنظامیان شده، هشدار داده است. به گزارش بیمارستان اология، یک حمله به شهر جنوبی خان یونس به کشته شدن خانواده‌ای با پنج کودک، چهار زن و یک مرد منجر شده است.

پزشکان بیمارستان اندونزی اعلام کرده‌اند که حملات در شمال غزه به کشته شدن ۱۳ نفر، از جمله ۹ کودک، منجر شده است. ارتش اسرائیل ادعا می‌کند تلاش دارد تا از آسیب رساندن به غیرنظامیان حفظ شود و حماس را به دلیل فعالیت‌ها در مناطق مسکونی مسئول مرگ غیرنظامیان می‌داند.

در حال حاضر، تقریباً دو میلیون و سه صد هزار نفر از جمعیت غزه به روزانه به زیرساخت‌های امدادی وابسته‌اند. سازمان ملل هشدار داده که شرایط وحشتناک غزه ممکن است به هول بدهد البت اگر از آن پایان نیاید.

سایر برنامه‌های توزیع غذا به دلیل کمبود مواد اولیه متوقف شده و سازمان ملل و گروه‌های کمک‌رسان باقیمانده مواد غذایی را به آشپزخانه‌های خیریه می‌فرستند. خرید از بازارها هم به دلیل افزایش قیمت‌ها و کمبود، ظرفیت حل مشکلات را ندارد. کمک‌های بشردوستانه اکنون منبع اصلی تامین غذا برای حداقل ۸۰ درصد جمعیت است.

جنگ غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، زمانی که شبه‌نظامیان فلسطینی به جنوب اسرائیل حمله کردند و حدود ۱۲۰۰ نفر را کشته و بیش از ۲۵۰ نفر را ربودند. به گزارش وزارت بهداشت غزه که توسط حماس اداره می‌شود، حمله اسرائیل حداقل ۵۱ هزار کشته و ۱۱۶ هزار زخمی می‌ب›‌راند، اکثر آن‌ها زنان و کودکان هستند.

ارتش اسرائیل نیز اعلام کرده است که حداقل ۲۰ هزار شبه‌نظامی حماس را کشته، اما شواهدی از این ادعا ارائه نکرده است. این جنگ بخش‌های وسیعی از غزه و قابلیت تولید مواد غذایی آن را نابود کرده و سازمان‌های بین‌المللی می‌گویند که حداقل ۶۰ درصد از ساختمان‌ها و زیرساخت‌های حیاتی نابود شده‌اند.

پیش‌بینی می‌شود تلاش‌ها برای بازسازی غزه برای دهه‌ها طول بکشد تا به سطح اولیه بازگردد، در حالی که ۹۰ درصد از جمعیت منطقه آواره شده‌اند.

توسط jahankhabari.ir