دیدارنیوز: معاون اول رئیسجمهور در حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه عمومی به سخنرانی پرداخت و گفت: از ابتدای تشکیل دولت جدید، به اجرای برنامه هفتم توسعه توجه کردهایم.
محمدرضا عارف در صبح سهشنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴، در جلسهای که بررسی آخرین وضعیت آییننامههای اجرایی و مقررات لازم در برنامه هفتم برگزار شده بود، اظهار کرد: از ابتدای فعالیت دولت، اجرای برنامه توسعه هفتم به عنوان اصلیترین هدف قرار گرفته است. ما ۱۱۸ راهبرد برای اجرای و نظارت بر این برنامه تعیین کردیم و یک شورا متشکل از برخی وزرا و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تشکیل دادیم تا بر بهرهبرداری نظارت کنند.
-Agent اهمیت تامین منابع لازم برای اجرای برنامه را تاکید کرد و گفت: آییننامههای اجرایی بر اساس نظارت این شورا تهیه شدند، اما برخی از آنها دارای پیچیدگیها هستند و در دور دولت رفت و آمد کردهاند. بحث داشتیم که ناظران برنامه هفتم در جایگاههایی دایر نظارت کنند. ما بر این بودیم که حداقل در سطح مدیرکلی حضور داشته باشند و ناظران اجرایی و مالی نیز انتخاب شدند.
او ادامه داد: آغاز فعالیت دولت چهاردهم همزمان با اجرای برنامه توسعه هفتم بوده است. در شهریور سال قبل، با فعالشدن شوراٍ عالی نظارت بر برنامه، تصمیم گرفتیم که کار برای اجرای برنامه راهاندازی شود. در ایام اولیه دولت، تغییرات سریع در ساختار تشکیلات داشتیم اما حالا دولت به حالت نسبتا پایداری رسید و نظارت بر اجرای برنامه از اواخر شهریور آغاز شد. همچنین، مذاکرات متعددی با نمایندگان مجلس برای بررسی احتمالات اصلاحات برنامه داشتیم.
معاون اول رئیسجمهور تأکید کرد: همراه با هدف اصلی برنامه که آزادسازی قیمتهاست، به نیازهای مردم و شعار دولت معیشتی متمرکز بودیم. راهبرد دولت این است که در چارچوب برنامه هفتم، اصلاحات ساختاری و قیمتها بدون آسیب به معیشت مردم انجام شود. هرچند آزادسازی قیمتها در برنامه هفتم برای کالاهای غیراساسی مد نظر است، این موضوع احتمالاً باعث افزایش بازاری خواهد شد. ما جلساتی برگزار کردیم تا معیشت مردم تأمین شود و تصمیماتی با سر و صدا با این هدف گرفتیم. دو سبد کالایی برای مردم در نظر گرفته شده است.
او به افزایشهای شش ماهه شوراٍ عالی نظارت بر برنامه اشاره کرد و گفت: تاکنون حرکتها قابل توجهی در مسیر اجرای برنامه توسعه هفتم و رسیدن به اهداف آن، به خصوص رشد اقتصادی هشت درصدی، مشاهده شده است. برای تامین منابع مورد نیاز برای رشد، همکاریهای مطلوبی با مجلس و تشکیلاتی دیگر صورت گرفته است. با وجود تاخیر در برخی آییننامهها، امیدواریم که در ماههای آیندهی با بهبود در این مسیر کار، به وضعیت مطلوب برسیم.
عارف اضافه کرد: علاوه بر فعالیتهای مربوط به تامین منابع برای اجرای برنامه، دنبال توجیه سرمایهدارها و تشویق سرمایهگذاری میگردیم. هدف ما به کسب و کار در بازاری با تعداد پذیرندهی ۳۰۰ میلیونی مراجعه کردن است، از جمله در سطح تولید نرمافزار و خدمات فنی مهندسی. این اهداف به پیوستن به پیمانهای منطقهای مانند شانگهای، بریکس و اوراسیا منجر شده است. ارتباطات خوب ما با کشورهای اروپا و آسیا، توانایی ترکیب شدن با این پیمانها را امکانپذیر کرده است.
در پایان، او گفت: همزمانی آغاز برنامه و شروع فعالیت دولت تاخیر برخی آییننامهها را ایجاد کرده، اما حالا تصویب آنها به سرعت به سرعت انجام میشود. ما هدف مشترکی با مجلس در اجرای برنامه هفتم داریم و همکاریهای ما برای موفقیت برنامه تضمین شده است. هدفهای ما علاوه بر افزایش تولید سختافزار، به تولید نرمافزار و خدمات فنی مهندسی در بازار منطقهای توجه دارد. ارتباطات با کشورهای اروپا و آسیا برای توسعه تجاری برقرار است.