تاریخ انتشار: ۲۲/۰۴/۲۰۲۵ – ۲۳:۴۷ +2 گرینویچ • به روز شده در: ۲۳/۰۴/۲۰۲۵ – ۶:۴۶ +2 گرینویچ

در یک حمله وحشتناک در منطقه کشمیر، دو مقام ارشد پلیس هند اعلام کرده‌اند که حداقل چهار مهاجم که به عنوان “شورشیان” شناخته می‌شوند، از فاصله نزدیک به گردشگران آتش باز کرده‌اند. بر پایه گزارش‌ها، حداقل ۳۶ نفر دیگر در این ماجرا زخمی شده‌اند و حالت بسیاری از آن‌ها وخیم می‌باشد.

اجساد حداقل ۲۰ نفر از گردشگران در علفزار بایساران نزدیک شهر گردشگری پهلگام یافت شده‌اند. مقام‌های امنیتی این حمله را “تروریستی” توصیف کرده و شورشیان مخالف دولت هند را مسئول آن می‌دانند. این حمله به نظر می‌رسد نقطه‌ی عطفی در درگیری‌های کشمیر باشد، زیرا در سال‌های اخیر گردشگران تا حد زیادی از درگیری‌های مستقیم مصون مانده بودند.

عمر عبدالله، یکی از شخصیت‌های سیاسی برجسته کشمیر، این حمله را یکی از جست‌های بزرگ‌تر علیه غیرنظامیان در سال‌های اخیر توصیف کرده‌است. هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته و نیروهای امنیتی در جستجوی مهاجمان هستند.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، که در عربستان سعودی می‌آموزید، سفر خود را لغو کرده و به هند برگشته است. او در این رابطه در شبکه‌های اجتماعی می‌نویسد: “با واکنش شدیدترین ممکن، کسانی که این حمله را انجام داده‌اند، مجازات خواهند شد.”

میرواعظ عمر فاروق، یکی از رهبران اعتراضی کشمیر، این حمله را “بی‌رحمانه” نام کرده و چنین اقداماتی را برخلاف فرهنگ مهمان‌نوازی مردم کشمیر توصیف کرده است.

این حمله همزمان با سفر چهار روزه جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا به هند رخ داده است. ونس در واکنش به این رویداد در شبکه‌های اجتماعی نوشته: “در روزهای اخیر، حیرت‌زده از زیبایی‌های مردم و طبیعت این کشور بودیم و در فاجعه‌ی اخیر با آن‌ها همدرد هستیم.”

علفزارهای پهلگام، که در کوه‌های برف‌پوش و جنگل‌های کاجی واقع شده‌است، یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری کشمیر است و روزانه صدها گردشگر جذب می‌کند. کشمیر به دلیل منازعه‌ای میان هند و پاکستان، همواره محل تنش بوده است؛ هر دو کشور بر کامل بودن مالکیت این منطقه ادعا دارند، اگرچه هر کدام تنها بخشی از آن را اداره می‌کنند.

پس از آن‌که دولت هند در سال ۲۰۱۹ وضعیت نیمه‌خودمختار کشمیر را لغو کرد و محدودیت‌های گسترده‌ای بر آزادی‌های مدنی، اعتراضات و رسانه‌ها اعمال کرد، این منطقه شاهد موجی از ترورهای هدفمند علیه هندوهای مهاجر شده است. با تشدید عملیات‌های ضدشورشی، فضای امنیتی منطقه بیش از پیش تنش‌زده شده است.

کشمیر با جذابیت‌های طبیعی مانند کوه‌های هیمالیا، خانه‌قایق‌های رنگارنگ و دشت‌های بکر، یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری جهان شده است. با این حال، آرامش موجود در منطقه بیشتر شبیه سکوتی تحمیلی است، آرامشی که توسط ایست‌های بازرسی، خودروهای زرهی و حضور سنگین نیروهای امنیتی حفظ می‌شود.

در سال‌های اخیر ناامنی‌ها در دره کشمیر که مرکز اصلی برخورد با حکومت هند است، کاهش یافته و فضای نبرد به مناطق دورافتاده ایالت جامو و نواحی رایوری و پونچ کشیده شده است. اگرچه در ماه‌های اخیر نیروهای هندی در این نواحی هدف حملات مرگبار شده‌اند.

شورشیان از سال ۱۹۸۹ در بخش‌هایی از کشمیر که تحت کنترل هند است، علیه حاکمیت دهلی‌نو جنگ می‌کنند. بسیاری از مسلمانان کشمیر از هدف شورشیان برای تɣ Teen کردن این منطقه تحت حاکمیت پاکستان یا به عنوان یک کشور مستقل حمایت می‌کنند. هند این جنبش را “تروریسم تحت حمایت پاکستان” می‌داند، اما پاکستان این اتهام را رد می‌کند و بسیاری از مردم کشمیر این مبارزه را “جنبش مشروط آزادی‌خواهانه” می‌دانند.

در این درگیری‌ها تا کنون ده‌ها هزار غیرنظامی، نیروهای دولتی و شورشیان جان خود را از دست داده‌اند.

توسط jahankhabari.ir