دور دوم مذاکرات بین ایران و آمریکا به موفقیت رسید و برای ادامه مذاکرات، برنامه‌ریزی برای برگزاری جلسات فنی در روز چهارشنبه و همچنین برگزاری گفتگوهای سطح بالا در شنبه آینده انجام شد. ورود این مذاکرات به حوزه‌های تخصصی، نشان‌دهنده توافق بر سر نکات کلی بین دو کشور است.

روند مذاکرات بین ایران و آمریکا در ۴۵ سال گذشته هرگز با سرعت امروزی در پیش نرفته است. این تigi سرعت می‌تواند نتیجه تجربه‌های گذشته و تعهد هر دو طرف برای رسیدن به توافق در کوتاه‌مدت باشد. وزیرخارجه ایران هم نیاز به همین تعهد را تاکید کرده است.

در روزهای اخیر، شایعات و اخبار مختلفی در مورد احتمال بازگشایی سفارت‌ها در تهران و واشنگتن منتشر شده‌اند. با وجود این، این امر شدنی نیست اما دور از دسترس نیست.

تحلیلگران معتقدند در طول ۴ دهه گذشته هر بار که تنش‌های بین دو کشور کاهش یافته، آمریکایی‌ها با سیاست‌های خود برخورد موجه را از بین برداشته‌اند. این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده تاثیر سیاست‌های دولت‌های دموکرات و جمهوریخواهان بر این روند باشد. برخی بر این باورند که دونالد ترامپ بهترین رهبر برای رسیدن به توافق است و می‌تواند مسائل بین دو کشور را حل کند.

در حاضر، دیوار بی‌?(‘اطمئنان بین ایران و آمریکا بسیار بلند است و آجرهای آن بر اثر نقض قول‌های آمریکایی‌ها طی سالیان گذشته قرار گرفته است. بنابراین برای رفع این ناراحتی‌ها، زمان زیادی می‌طلبد.

در نهایت، حل مسائل بین ایران و آمریکا بستگی زیادی به تعهدات و برادری هر دو طرف دارد. اگر ترامپ و همکارانش صادق باشند و واقعاً اراده‌ی واقعی در حل مشکلات خود با ایران داشته باشند، روند عادی‌سازی روابط نمی‌تواند دور از دسترس باشد. این فرصت تاریخی برای هر دو کشور جدی است.

توسط jahankhabari.ir