**به گزارش قلم‌نیوز و نقل از ایرنا**، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در صبح امروز، دوشنبه، در مناسبت بزرگداشت سعدی شیرازی، صفاگفت: “در جهانی که اغلب سخن بسیار و معنا کم است، سعدی همچنان راهنمایی برای یافتن مسیر است.”

بقائی گفت: “در هفته‌ای که گذشت، تحولات عظیمی در حوزه دیپلماسی می‌آمد. وزیر امور خارجه به روسیه سیinem کرد و در حاشیه گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا، با وزیر امور خارجه ایتالیا دیداری داشت. فردا نیز رهسپار چین می‌شود.”

در پاسخ به این سؤال از ایرنا که برخی رسانه‌ها در ساعات گذشته جزئیات دومین دور مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا را گمانه‌زنی کرده‌اند، بقائی اظهار کرد: “ما جزئیات این گمانه‌زنان را تأیید نمی‌کنیم. مزایم گفت‌وگوها نباید در رسانه‌ها مطرح شود. ما هنوز در آغاز یک مسیر طولانی هستیم و هیچکدام از ادعاها را تأیید نمی‌کنیم.”

vrouwenی هم در خصوص تضمین‌های مرتبط با رفع تحریم‌ها بیان کرد: “توجه داریم که تحریم‌هایی که بر ایران تحمیل شده‌اند، بی‌vault، غیرقانونی و ظالمانه هستند. مورد درخواست ما رفع کامل این تحریم‌ها است، به گونه‌ای که آثار ملموس و مؤثری داشته باشد. ایران باید بتواند به شکل عادی فعالیت‌های اقتصادی، تجاری و بانکی خود را انجام دهد و اطمینان حاصل شود که تجارب منفی گذشته تکرار نشود.”

pora انگیزه همایش ایران اکسپو از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت برگزار می‌شود و این مهم‌ترین رویداد دیپلماسی اقتصادی ایران است. این سال هم از نظر حجیم و کیفیت، رشد قابل توجهی داشت. بیش از ۱۰۰ کشور، شرکت‌های خصوصی و دولتی از بیش از ۱۰۰ کشور قرار است در این رویداد شرکت کنند.

بقائی همچنین درباره همزمانی سفر وزیر دفاع عربستان به ایران و دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا اظهار کرد: “این سفر نشان‌دهنده‌ی بربودی سیاست همسایگی ایران است. ما در تماس با کشورهای منطقه هستیم و در مورد مذاکرات توضیح می‌دهیم.”

در پاسخ به سؤالی درباره نگرانی‌های اروپا به استفاده از مکانیزم ساز و کار ماشه، بقائی گفت: “استناد به این مکانیزم از سوی اروپایی‌ها سازنده نیست. کشورهای اروپایی باید بپذیرند که آیا می‌خواهند نقش مثبتی در این روند بیاورند یا مانع باشند.”

در پایان، بقائی درباره انتخاب سفرای جدید ایران اعلام کرد: “آقایان ذبیح‌الله نادری و ابوالفضل پسندیده به ترتیب به عنوان سفرای کشورمان در کوبا و مکزیک انتخاب شده‌اند. همچنین سفرای ایران در کشورهای ایرلند، لهستان، صربستان و ساحل عاج به زودی معرفی خواهند شد.”

توسط jahankhabari.ir