**به گزارش قلم نیوز و با ارجاع به خبرگزاری ایرنا، وزیر امور خارجه ایران در پیام خود اظهار داشته است:**

“وقتی برای ارائه سخنرانی کلیدی در کنفرانس بین‌المللی سیاست هسته‌ای کارنگی مشورت کردم، ایران و ایالات متحده هنوز زمان دقیق برای مرحله بعدی مذاکرات را که در سطح کارشناسان از چهارشنبه و در سطح بالاتر از شنبه آغاز خواهد شد، تعیین نکرده بودند. در متن سخنرانی من نیز تأکید کرده‌ام که ایران قرار نیست در علنیت مذاکره کند. همچنین اشاره کردم که گروه‌های خاصی تلاش می‌کنند با بد نمایی مذاکره‌کنندگان و تشویق دولت آمریکا برای طرح خواسته‌های بیش از حد، روند دیپلماسی را از مسیر خود منحرف کنند.”

**وزیر امور خارجه عراقچی به ادامه گفت:**

“من به سؤالات دشوار روزنامه‌نگاران و پاسخگویی به نگرانی‌های شهروندان عادی عادت دارم. اما تبدیل سخنرانی به مذاکره عمومی یا پرسش و پاسخ آزاد، ناراحت‌کننده خواهد بود. متاسفم که سازمان‌های برگزارکننده سخنرانی از این حساسیت‌ها آگاه نبودند.”

**در متن سخنرانی وزیر افزوده شده است:**

“ما تنها کشوری هستیم که از دلایل اخلاقی و مذهبی مخالفت رسمی خود را با سلاح‌های هسته‌ای اعلام کرده‌ایم. این مخالفت براساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی، که این سلاح‌ها را حرام می‌خواند، صورت گرفته است.”

**وی تاکید کرد:**

“از آنجا که هدف گردهمایی بحث درباره آینده تلاش‌های عدم اشاعه هست، امیدوارم سیاست‌گذاران مردم شاد کنند که تغییر کلام و حرکت به سوی درگیری، بر خلاف ما، منجر به فروپاشی رژیم جهانی عدم اشاعه خواهد شد. قصد من در انظار عموم مذاکره کردن نیست. من می‌خواهم مسئولیت‌های ایران را توضیح دهم. ایران همواره به اصول دسترسی همگانی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و اخلاقی خوب پایبند بوده است. تلاش ما برای ساخت یک منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه، که در سال ۱۹۷۴ مطرح شد، همچنان دیپلماسی اصلی ما است. باور داریم که موضوع هسته‌ای بیشتر برای صلح منطقه است، نه برای غرور.”

**عراقچی ادامه داد:**

“کشورهای غربی با نادیده‌گرفتن زرادخانه هسته‌ای اسرائیل و استانداردهای دوگانه، الهیم‌زده به رژیم عدم اشاعه می‌زنند. اکنون که سال ۲۰۲۵ است، باید این استانداردها به پایان برسند. تلاش‌های ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای جزو اولویت‌های بلندمدت ما است. این تلاش‌ها از دهه ۱۹۵۰ با کمک برنامه آlbs‌پرایز هسته‌ای رئیس‌جمهور آیزنهاور آغاز شده است. با توجه به جمعیتی که از قبل بر صنایع بزرگ تکی بود، تنوع‌بخشی به منابع انرژی برای ثبات اقتصادی و زیست‌محیطی امری حیاتی است.”

**وی ادامه داد:**

“برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران به دلیل نکات نادرست و روایت‌هایی با انگیزه‌های سیاسی، دچار سوءتفاهم و تحریف شده است. این روایت‌ها باعث شکل‌گیری سیاست‌های اشتباه شده‌است. امیدوارم که این روند مسموم شاید در آستانه تغییر باشد. رئیس‌جمهور آمریکا از خطاهای دولت‌های پیشین که میلیاردها دلار را در منطقه می‌خواستند، آگاه است. ایران همواره آماده است با ایالات متحده بر پایه احترام و برابری همکاری کند، این شامل به رسمیت شناختن حقوق ما به عنوان امضاکنندگان پیمان ان‌پی‌تی، مانند حق تولید سوخت برای نیروگاه‌های هسته‌ایمان، می‌شود. خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ تحریم‌ها را اوغاد کرد. اما ایران باز هم تعهد خود به دیپلماسی را به نمایش گذاشته است.”

**وزیر امور خارجه تأکید کرد:**

” Lumpur جهیزه مع_wasul مصالحه منصفانه. خلاف ادعاها، ایران همواره به تعهدات خود پایبند بوده است. بسیاری در ایران معتقدند که برجام دیگر پاسخ‌گوی نیازها نیست. آن‌ها خواهان توافقی جدید هستند که منافع ایران را تضمین کند و همزمان به نگرانی‌های همه طرف‌ها نیز پاسخ دهد.”

**عراقچی ادامه داد:**

“اقدامات ما گویای خود هستند: ما به تعهدات خود در برجام مانده‌ایم و این موضوع توسط مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده تأیید شده است. ایران قابل اعتماد است و همواره به آنچه امضا کرده‌است پایبند خواهد ماند. ایران مخالفت خود با استانداردهای دوگانه را اعلام کرده و خواهان حذف آنها است. ایران هرگز مانع همکاری‌های اقتصادی و علمی با آمریکا نشده است. ایران فرصت‌های اقتصادی بزرگی را ارائه می‌دهد که می‌تواند به صنعت هسته‌ای آمریکا کمک کند. برنامه بلندمدت ما شامل ساخت حداقل ۱۹ رآکتور هسته‌ای است. دست‌آوردهای ثبات و امنیت ضروری هستند. ایران هیچ‌گاه امنیت خود را به مذاکره نخواهد کرد.”

**در پایان سخنرانی، وزیر امور خارجه اضافه کرد:**

“استفاده از تهدید و فشار علیه ملت سرافراز ایران به زور حل مسئله را امکان‌پذیر نمی‌کند. احترام متقابل و همکاری‌ای بر پایه برابری، به صورت مؤثرتر فرصت‌ها را تقویت می‌کند. ایران همچون سایر اعضای پیمان ان‌پی‌تی، باید به همان حقوق و تعهدات برخوردار باشد. برای حفظ رژیم جهانی عدم اشاعه، همه کشورها مسئولیت خود را باید برآورده کنند. ایران آماده است برای ساخت یک منطقه امن‌تر و عاری از تهدیدات هسته‌ای همکاری کند.”

توسط jahankhabari.ir