به نقل از یک خبر، عباس عراقچی به استیو ویتکاف، نماینده ویژه کاخ سفید، اعلام کرده است که به دلیل دشواری‌های فنی و پیچیدگی‌های موجود، رسیدن به توافق نهایی در بازه زمانی ۶۰ روزه که دونالد ترامپ تعیین کرده است، عملی نیست و به‌جای آن، مذاکره برای یک توافق موقت باید آغاز شود.

ترامپ بنایا برای مذاکرات تحصیل دو ماهه تعیین کرده است و اعلام کرده در صورت عدم رسیدن به توافق در این بازه زمانی، امکان حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران وجود دارد.

بر اساس گزارش آگاهان اکسیوس، ویتکاف در پاسخ به عراقچی اظهار داشته اینکه در حال حاضر تمایلی به مذاکراتی در مورد توافق موقت ندارد و ترجیح می‌دهد بر رسیدن به توافق جامع در این بازه تمرکز کند.

สัต مذاکرات بین عراقچی و ویتکاف غیرمستقیماً و با واسطگی بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، در رم برگزار شد. منابع خبردار می‌گویند که این دو رهبر همچنین دیدار مستقیمی نیز داشته‌اند.

نمایندگی ایران در سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرده است که این ادعاهای مطرح شده «کاملاً نادرست» هستند. وزارت امور خارجه آمریکا از اظهار نظر در این مورد خودداری کرده است.

یک مقام ارشد آمریکایی اظهار داشت که مذاکرات در رم «پیشرفت خوبی» داشته است. برنامه‌ریزی شده است که مذاکره‌کنندگان فنی از دو طرف در روز شنبه این هفته در عمان برای اولین دور مذاکرات فنی جلسه بگذارند.

استیو ویتکاف در چهارشنبه در واشنگتن با رافael گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دیدار کرد. این دومین جلسه آن‌ها در کمتر از یک هفته بوده است. گروسی که هفته گذشته به تهران سفر کرده بود، اعلام کرده است که برداشت او این است که ایران خواهان توافق است و او هر دو طرف را تشویق کرده است تا گفت‌وگوهای مستقیم خود را به تکامل برسانند.

گروسی افزوده است: «مذاکرات جدی هستند… ما در عấnه‌ای حساس محصور شده‌ایم.»

تیم فنی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به زودی به تهران سفر خواهد کرد تا درباره نصب مجدد دوربین‌ها و سایر مسائل نظارتی مذاکره کند.

مارکو روبیو، نماینده خارجه آمریکا، اعلام کرده است که «ما بین هرگونه توافق با ایران هنوز فاصله زیادی داریم.» وی تشدید کرده است که دونالد ترامپ متعهد به تلاش برای دستیابی به توافق است، زیرا او ترجیح می‌دهد نیازی به استفاده از نیروی نظامی نباشد.

روبیو همچنین اعلام کرد که ایالات متحده برای حفظ برنامه هسته‌ای غیرنظامی ایران قبول است، اما به شرطی که ایران بر غنی‌سازی اورانیوم در داخل کشور اصرار نکند.

روبیو بیان کرد که عملیات نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران اکنون بسیار پیچیده‌تر از پنج یا ده سال پیش است، زیرا برنامه هسته‌ای و توانایی‌های نظامی ایران به شدت پیشرفت کرده‌اند.

توسط jahankhabari.ir