به گزارش ایکنا، محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم، در آغاز جلسه‌ای تخصصی، از تشکیل این جلسه خرسند شد و از تلاش‌های مختلف قائمین در این زمینه قدردانی کرد. وی ابراز امیدواری کرد که فعالیت‌های این شاخه در آینده با همتی بیشتر و گستره‌تر به ثمر برسد.

مخبر دزفولی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با مطرح کردن اهمیت تمایز فرهنگستان از مراکز دانشگاهی، بیان کرد: مسیر اصلی برای دستیابی به جایگاه پیشرفته‌ای برای کشور، از راه علم و فناوری است. اقتصاد نیز به عنوان یکی از برخوردهای علمی که ابعاد کاربردی و عملی گسترده‌ای دارد، نقش حیاتی در این مسیر ایفا می‌کند.

وی بیان کرد: هدف نهایی، ساخت یک حکومت مبتنی بر دانش است، و فرهنگستان باید در این راستا تأثیرگذار باشد تا کشور به هدف پیشرفته‌ای نزدیک‌تر شود. فرهنگستان نباید فقط محلی برای بحث‌های نظری باشد؛ بلکه باید در حل مشکلات کشور، شرکت در سیاست‌گذاری‌های کلان و ارائه راهکارهای علمی و فناوری خود نقش مهمی ایفا کند.

مخبر دزفولی، با تأکید بر اهمیت حضور فرهنگستان در حوزه‌های حیاتی مانند آب، انرژی و بهبود کیفیت زندگی مردم، اعلام کرد که دولت حاضر است از ظرفیت‌های علمی و مشورتی فرهنگستان بهره‌مند شود.

رئیس فرهنگستان علوم، با نگاه واقع‌بینانه، خاطرنشان کرد: برخی پیشنهادات حتماً به مرور زمان تأثیر خواهند گذاشت. باید به تدریج بر تأثیرگذاری خود افزودیم تا به هدف خود نزدیک‌تر شویم. از طرف دیگر، وی بر لزوم استفاده از توانمندی‌های جوان و نخبگان در حوزه اقتصاد تأکید کرد و برای پیشرفت، شناسایی و گردهم کشاندن این طبقه مهم خواستاد.

مشیر دزفولی همچنین بیان کرد: اقتصاد پدیده‌ای میان‌رشته‌ای است که بر فرهنگ و اجتماع تأثیر می‌گذارد و از آن‌ها نیز تأثیر پذیرد. مفاهیمی مانند اقتصاد سلامت، ابعاد حقوقی، اخلاقی، صنعتی و فناوری‌ای اقتصاد اهمیت زیادی دارند. بنابراین، شاخه اقتصاد فرهنگستان باید زمینه‌هایی برای بررسی این ارتباطات فراهم کند.

مخبر دزفولی، چهار محور کلیدی برای فعالیت‌های آینده شاخه اقتصاد مطرح کرد: تدوین برنامه‌های اقتصادی پیشنهادی برای آینده کشور، بررسی عمیق سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی اجرا شده در چهل سال اخیر، مشخص کردن الزامات قانونی و اجرایی برای پیاده‌سازی الگوی حکمرانی اقتصادی مطلوب، و ایجاد نظام رصد و پایش مستمر برای نظارت بر اجرای سیاست‌های اقتصادی.

وی تأکید کرد: با تمرکز بر این چهار محور، فرهنگستان می‌تواند بدون دخالت مستقیم در امور اجرایی، نقش سیاست‌گذاری، جایگاه مرجعیت علمی و وظیفه رصد و پایش خود را به بهترین شکل ایفا کند.

مخبر دزفولی در خاتمه بیان کرد: موفقیت در ساماندهی اقتصاد کشور تأثیرات مثبت فراوانی بر حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی خواهد داشت. لذا ضروری است هر طرح اقتصادی، پیش از اجرای، از جنبه‌های مختلف بررسی شود تا از تکرار اشتباهات و کاهش اعتماد عمومی جلوگیری شود.

انتهای پیام

توسط jahankhabari.ir