دیدارنیوز: نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، در انتقاد از عدم وجود قانون برای بررسی روانشناختی معلمان، گفت: وجود خلاء قانونی در گزینش معلمان باعث عدم توسعه کشور میشود. او تاکید کرد که توسعه هر کشوری از آموزش و پرورش آن کشور عبور میکند و این توسعه به معلمان متخصص، کارشناس و دلسوز بستگی دارد.
فرشاد ابراهیمپور نورآبادی، نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در پاسخ به اظهارات مدیرکل گزینش وزارت آموزش و پرورش در مورد عدم اجازه قانونی برای بررسی روانشناختی معلمان، گفت: در زمانی که خشونت فیزیکی در مدارس موضوعی مشهورد شده است، مدرسه باید مکانی برای امنیت، رشد و احترام باشد، نه مکانی برای تقویت خشونت. او خاطرنشان کرد که مجلس این رفتارها را محکوم میکند و انحراف از رسالت آموزش میداند.
نماینده ایذه، باغملک، دزپارت و صیدون در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که معلمان باید الگوهای اعتمادسازی برای جامعه باشند، نه عامل ترس دانشآموزان و والدین. او اضافه کرد: دانشآموزان امروز، شهروندان اجتماعی فردای ایران هستند.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری به این نکته اشاره کرد که سالهاست معلمان را فقط بر اساس فیلترهای اعتقادی، سیاسی یا خانوادگی بررسی کردهایم و ابعاد شخصیتی، روانی، کنترل خشم، ظرفیت ارتباطی و توان مدیریت کلاسهای درس را متناسبسنجی کردهایم. او از نیاز به بهروزرسانی قانون گزینش معلمان یاد کرد و گفت: قانون گزینش معلمان مصوب سال 1375 دیگر با نیازهای امروزی مطابقت ندارد.
ابراهیمپور بهعنوان ضروریترین موارد در قانون گزینش معلمان، سنجش سلامت روان، هوش هیجانی، کنترل هیجان و تابآوری معلم را عنوان کرد. او خاطرنشان کرد: حضور مشاوران و روانشناسان در فرایند کاریابی معلمان، نظام پشتیبانی روانی و رفاهی معلمان، تعیین مجازاتهای سنگین برای معلمان آزاردهنده و پرورشگران خشونت در مدارس از دیگر موارد مهم است.
این نماینده تأکید کرد که باید به سلامت روان معلمان و امنیت روان دانشآموزان سرمایهگذاری کرد. او از وزیر آموزش و پرورش نیز خواستار حمایت از بازنگری ساختاری در گزینش و آموزش معلمان شد و تاکید کرد که هدف نیست قربانیسازی معلمان؛ بلکه اوریدن فیلمهای تنبیه دانشآموزان شفافگری نسل جدید و ضعف عملکرد تعلیم و تربیت کشور را نشان میدهد و امنیت دانشآموزان در مدارس زیر سوال رفته است.