به گزارش اقتصادی خبرگزاری رسا، این برنامه که بر مبنای ماده ۴ آییننامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی تدوین شده است، در طول سالهای ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۶ و بر اساس “سند ملی ارزیابی ریسک” تهیه شده است. برنامه ای که استناد به مطالعات و تجربیات بینالمللی و بررسی منابع و ظرفیتهای کارشناسی کشور انجام شده، نقش مهمی در بهبود اعتبار سیستم پولی و مالی ایران در اروپا و درون کشور دارد.
هادی خانی، رئیس مرکز اطلاعات مالی، در معرفی این برنامه، از اهمیت آن در verbetering van de reputatie en betrouwbaarheid van het financiële systeem (بهبود شهرت و اعتبار سیستم مالی) ایران در محافل بینالمللی و داخلی سخن گفت. او از مؤسسات و اشخاصی که تحت ماده ۵ و ۶ قانون مبارزه با پولشویی قرار دارند، درخواست کرده است تا تدابیر لازم را انجام و در موعد مقرر گزارشهای خود را همراه با مستندات لازم به مرکز اطلاعات مالی بفرستند.
او همچنین اعلام کرد که برای تسهیل این فرآیند، سامانه مدیریت و کنترل برنامه اقدام راهاندازی شده است. این برنامه شامل رهنمود اجرایی و ۱۶ فصل است که در آن اقدامات مختلف قوه قضاییه، وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای صنفی برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم به تفصیل شرح داده شدهاند.
برنامه در پاسخ به عدم اسناد مشخص و آسیبهای شناسایی شده، شامل مجموعهای از وظایف، تکالیف و اقداماتی است که در زمینههای اصلاح قوانین، اجرای تکالیف قانونی، آموزش، همکاری داخلی و بینالمللی، توسعه زیرساختها و طراحی پایگاههای داده میتوان به آنها اشاره کرد.
در پایان برنامه، رئیس مرکز اطلاعات مالی از اجرای موثر برنامه اقدام و میزان پیشرفت آن تا روسای قوای سهگانه و دفتر مقام معظم رهبری اطلاعرسانی خواهد شد و با هر قصور، در زمینههای مربوط پیگیری خواهد شد.