حقیقت ناشناس حمله آمریکا به طبس

باور نکردنی است که حمله آمریکا به طبس در ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ به صورت کامل تحلیل و بررسی نشده است. تحلیل‌گران کمی به موضوع طرح‌ریزی عملیات اشاره کرده‌اند، اما حقیقت واقعه طبس بسیار بیشتر از این است.

تحلیل حمله آمریکا به طبس، که در ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ اتفاق افتاد، متأسفانه به اندازه‌ای که می‌بایست انجام نگرفته است. در واقع، این به این معناست که گروهی از کماندوهای آمریکایی حbroker حکومت جمهوری اسلامی ایران را نقض کرده و به کویر طبس راه یافته‌اند. این عملیات به نظر یک ن Kut دیگر از حریم هوایی آمریکا به نظر می‌رسد، اما داستان عمیق‌تر است. برخی از تحلیل‌گران به طرح‌ریزی مفصل این عملیات اشاره کرده‌اند، اما حقیقت بیشتر از این حرف‌هاست.

یوسف مازندی، خبرنگار خبرگزاری آمریکایی یونایتدپرس، در کتاب خاطرات خود می‌نویسد: «چند ماه پس از فاجعه دشت کویر، گروهی از نظامیان و غیرنظامیان ایرانی که از کشور فرار کرده بودند، آغاز به صحبت کردند. آن‌ها ادعا می‌کردند که هدف اصلی حمله آمریکایی‌ها به طبس، ارائه تسلیحات مدرن به نیروهای وفادار به شاه برای ایجاد یک جنگ چریکی وسیع بود.»

البته این ادعا ممکن است به نظر مبالغه‌آمیز برسد، اما براساس تجربیات و مشاهدات شخصی مازندی، که از منابع معتبر تاریخ معاصر ایران است، به این نتیجه رسیده‌است. شواهد میدانی نیز م采矿等 یش این ادعا را تأیید می‌کنند. شاهدان واقعه می‌گویند که حتی ۷-۸ ساعت پس از فرار کماندوهای آمریکایی، مهمات هواپیماهای آن‌ها هنوز در حال انفجار بود. چقدر اسلحه و معزولات برای یک عملیات نجات از این اندازه لازم است؟

این یک حقیقت است که بسیار بیشتر از آن‌چه تا کنون بررسی شده، مورد توجه قرار می‌گیرد. حمله نظامی آمریکا به ایران در آن زمان ممکن نبود، اما جیم کارتر برنامه‌ریز آن را برای ایجاد یک جنگ داخلی گسترده بود. کودتایی که پس از شکست حمله به طبس خنثی شد، نشان‌دهنده صداقت بخشی از این برنامه بود. کمتر از پنج ماه پس از حمله طبس، جنگ تحمیلی آغاز شد. اگر آمریکایی‌ها بتوانستند عملیات پنجه عقاب را موفق آمیز کنند و سلاح‌ها را به معارضین برسانند، ایران، درگیر تجاوز خارجی و تکیه به مزدوران داخلی خواهید ماند. این کشور در چنین وضعیتی چقدر می‌توانست پایداری داشته باشد؟ به همین دلیل، می‌توان گفت که واقعه طبس یک معجزه بود و احتمالاً در فهرست شکست‌های آمریکا در جهان، در صدر جای گرفته است.

توسط jahankhabari.ir