**رویداد ۲۴** در گفت‌و‌گویی با غلامعلی رجایی بررسی کرد:

غلامعلی رجایی می‌گوید: تکرار حوادث دلخراشی مانند انفجار بندر شهید رجایی، ساختمان پلاسکو، متروپل آبادان و سانحه قطار قوچان نشان می‌دهد که پایانی بر این حوادث نیست. باید منتظر دریافت حوادث مشابه دیگر نیز بود، ا.currentTime چه ایران به کشوری تبدیل شده که با این چنین حوادثی روبرو است.

در ادامه، رجایی می‌افزاید: آن‌ها که در موقعیت‌های کلیدی قرار دارند، مانند رئیس جمهور و وزرا، در زمان وقوع حوادث می‌خواهند نقش مخالف را ایفا کنند. مثلاً، رئیس جمهور با انتقاد از انباشت کالا در بندر شهید رجایی ساخته می‌شود، اما باید بررسی شود که کی مسئولیت این قصورها را بر عهده می‌گیرد.

غلامعلی رجایی در مصاحبه‌ای با **رویداد ۲۴**، نسبت به استفاده مجدد از واژه‌های کلیشه‌ای مانند «ترک فعل» می‌گوید: این واژه پرتکرارترین گزاره‌ای است که مسئولان برای توجیه حوادث استفاده می‌کنند. با این حال، تحولات عمومی انتظار دارند که این حوادث پیگیری شوند و مسئولان پاسخگو شوند.

بعد از انفجار بندر شهید رجایی، رئیس جمهور به بندرعباس سفر کرد و در بازدیدی از منطقه، به انباشت کالا در بندر انتقاد کرد. اما سؤال اصلی این است که اگر او در این موقعیت نقش مخالف را بگیرد، کی باید بر عهده‌دار قصورهای رخ داده باشد.

غلامعلی رجایی افزود: تکرار حوادث دلخراشی مانند انفجار بندر شهید رجایی، پلاسکو، متروپل آبادان و سانحه قطار نیشابور نشان می‌دهد که این حوادث به دور و برد بوده و باید منتظر حوادث مشابه در آینده نیز بود.

وی بیان کرد: متأسفانه، وقتی حوادث بزرگ و دلخراش رخ می‌دهد، همه به نقش مخالف بر می‌گردند. مثلاً، رئیس جمهور می‌گوید چرا این همه کانتینر در بندر شهید رجایی معطل شده‌اند، در حالی که مسئولیت مدیریت بندر به دولت و بخش‌های مرتبط محول بود.

این فعال سیاسی تاکید کرد: سازمان‌های مختلف باید افق بلندمدتی داشته باشند و بحران‌های آینده را پیش‌بینی کنند. همچنین، نظارت موثر مجلس شورای اسلامی بر امور اجرایی مهم است. اگر مجلس به مشکلات اصلی نظارت نکند، کشور از ترک فعل‌ها ضربه خواهد خورد.

غلامعلی رجایی همچنین اشاره کرد: وقتی از اخلاق کار نیز پرهیز شود، پیامدهای منفی پیش‌بینی نشده. برای مثال، در مدیریت بیماری کرونا، ترک فعل مشهود بود، اما هیچ بازخواستی هم انجام نشد.

او می‌افزاید: در حکومت فعلی، افرادی به مسئولیت‌های کلیدی رسیده‌اند که برای این مسئولیت‌ها مناسب نیستند. وقتی مسئولانی به مناصب بالا رسیده‌اند که ضعف‌های بارزی دارند، هزینه‌های بزرگی بر کشور و مردم تحمیل می‌شود.

انفجار بندر شهید رجایی نمونه‌ای از حوادثی است که در کشور رخ می‌دهد. در حوادث مشابه مانند پلاسکو و متروپل آبادان نیز، مسئولانی وجود داشته‌اند که برای سوءمدیریت خود پاسخگو نبوده‌اند. این رویه عدم پاسخگویی نیز اعتماد عمومی را کاهش می‌دهد و هزینه‌های حکمرانی را افزایش می‌دهد.

توسط jahankhabari.ir