سپرده‌گانی از مجلس برای بررسی حادثه انفجار بندر شهید رجایی اعزام شدند. سارا فلاحی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در میان حاضران نبود و می‌گوید سیاست‌گذاری در حوزهٔ بنادر به جدیت تغییر کرده و رهگیری خطاها تمام شده‌است. او ا WCHAR تأکید کرده که مسئولین باید پاسخگو باشند و تنها با برخورد جدی با این موضوع، می‌توان از تکرار این حوادث جلوگیری کرد.

افلاحی با اشاره به حادثه انفجار در بندر شهید رجایی گفت: نمایندگان مجلس به محض رسیدن به بندرعباس، محل حادثه را بازدید کردند و همزمان شاهد اجرای عملیات اطفاء و ارزیابی خسارت‌ها بودند. او اضافه کرد: در میان مصدومین، نیز از اقوام مختلفی مثل کرد، لر، بلوچ، مازنده‌ری و خراسانی یاد شد. تعداد قربانیان تا کنون ۴۶ نفر اعلام شده است، آنچه نشان‌دهنده‌ی جدیت حادثه است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از خلأ‌های موجود در نگهداری و کنترل بار و مواد اولیه در بندر یاد کرد و گفت: باید به طور میلیتاری ورودی‌ها و خروجی کالا از طریق دستگاه‌های ایکس‌ری کنترل شوند. این تعداد بالایی از کانتینرها و کالا‌های کشاورزی و قابل اشتعال که از بین رفته‌اند، از بزرگ‌ترین خسارات به‌شمار می‌آیند.

سپس فلاحی بر اهمیت اجرای پدافند غیرعامل تأکید کرد و از نبود این سیستم‌ها در بندر شهید رجایی یاد کرد. او اعلام کرد که قطعنامه‌های کمیسیون امنیت ملی این حادثه‌ را مستinx عیین می‌کند و باید از این تجربه تلخ به عنوان یک مثال برای بهبود امنیت بنادر استفاده شود.

در نهایت، فراحی با اشاره به خسارات که شرکت حمل و نقل کالا و نیروی انسانی در استان ایلام به‌داشته‌اند، گفت: گزارش کمیسیون امنیت ملی علل وقوع این حادثه را مورد بررسی قرار خواهدداد.

توسط jahankhabari.ir