در جلسهای با مسئولان معاونت توسعه روستایی، رئیس جمهور به عدم وجود دادههای بهروز و دقیق از ظرفیتها و مناطق توسعهای کشور اشاره کرد. او گفت: نه مطمئناند که مناطق مختلف کشور چه ظرفیتهایی دارند، نه برنامهای مشخص برای بهرهبرداری بهینه از این ظرفیتها وجود دارد، و نه مشخص است چه کار باید برای مناطقی که ظرفیت توسعه نداشته باشند انجام شود.
مسعود پزشکیان در پی خودماندگی امروزی به معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، پس از بازدید از بخشهای مختلف این معاونت و گوش دادن به گزارشهای مسئولان معاونت و مدیران آن، نکات خود را درباره مسائل و فعالیتهای این معاونت بیان کرد.
پزشکیان تاکید کرد که طراحی و اجرای سیستمهای هماهنگ شده برای پایش فعالیتها و پیشرفتها در سراسر کشور کار بسیار مفیدی است، اما به همراه آن بایستی دادههای مرتبط با هر منطقه، شهرستان و استان جمعآوری شود تا ظرفیتها و راهبردها برای توسعه مشخص شوند.
او همچنین از تجربیات خود در مدیریت گفت: متاسفانه دادههای بهروز و دقیق وجود ندارد و همچنین برنامههای جامع و دوراندیش برای بهرهبرداری از این ظرفیتها نگذاشته شده است. با این حال، او تاکید کرد که استفاده از توانمندیهای علمی و دانشگاهی کشور در شناسایی و تحلیل ظرفیتها ضروری است.
پزشکیان بیان کرد که اگر نگاه و روشهای کاری ناکارآمد تاکنون نتیجهبخش بوده باشند، محققانه شاهد وضعیت کنونی نمیشدیم. او توضیح داد که هزینه و وقت زیادی در روستاها صرف شده که نتیجهبردار نبوده و نهایت آن تخلیه بسیاری از روستاها بود.
رویکرد علمی در برنامهسازی نشان میدهد که 80 درصد مشکلات از 20 درصد مسائل رخ میدهند. او توصیه کرد تا به جای تمرکز بر حل مشکلات جزئی، به مشکلات مهمFocus بیشتری داده شود که بیشترین تأثیر را بر واحدهای اقتصادی دارند.
در پایان، پزشکیان بر اهمیت استفاده از فناوریهای نوین برای توسعه مناطق محروم تاکید کرد. او همچنین درباره طرح توکنایز پنلهای خورشیدی بیان کرد که بخشهای مالی این طرح در حال بررسی توسط سازمان برنامه و بودجه است و از مجریان طرح درخواست کرد که برای تامین زمین با وزارت جهاد کشاورزی هماهنگی کنند و اجرای طرح را با همکاری بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی پیش ببرند.