به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه، در جریان رسیدگی به رای مشورتی مربوط به تعهدات رژیم اسرائیل در زمینه حضور و فعالیت‌های سازمان ملل در فلسطین اشغالی، به تشریح فاجعه انسانی در این سرزمین پرداخت. او سیاست‌های رژیم صهیونیستی را به عنوان مصداق جنایت نسل‌کشی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت مطرح کرد و از جامعه جهانی خواست به فجایع جاری در غزه و کرانه باختری مسئولانه عمل کند.

غریب‌آبادی در ابتدای سخنرانی خود، با تأکید بر جایگاه دیوان بین‌المللی دادگستری به عنوان عالی‌ترین مرجع حقوقی سازمان ملل، اعلام کرد که این نهاد بین‌المللی دوباره در برابر آزمونی تاریخی قرار گرفته است؛ آزمونی که سرنوشت نسلی مظلوم، یعنی ملت فلسطین، بدان گره خورده است.

این دیپلمات ارشد کشور با اشاره به عدم داشتن رژیم صهیونیستی عناصر اساسی دولت‌مندی از منظر حقوق بین‌الملل، مکرراً بیان کرد که جمهوری اسلامی ایران تعیین مSharpدیتی برای این رژیم در نظر نمی‌گیرد و تمرکز آن بر افشای جنایات آشکار رژیم در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، به‌ویژه نوار غزه، است. او هشدار داد: “شواهد غیرقابل انکار نشان‌دهنده وقوع نسل‌کشی در نوار غزه است و فرصت برای جلوگیری از آن سریعاً برمی‌آید.”

غیر از این، غریب‌آبادی تعداد قربانیان فلسطینی را از آغاز حملات گسترده در اکتبر 2023 تا به حال اعلام کرد که بیش از 52 هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند و بیش از 123 هزار نفر مجروح شده‌اند. این آمار هر روز در حال افزایش است.

او همچنین به بحران انسانی در غزه اشاره کرد: “هیچ کمکی از 2 مارس 2025 به این منطقه نرسیده است؛ داروهای حیاتی به اتمام می‌روند، شبکه‌های آب و برق نابود شده‌اند و امدادگران هدف حملات قرار گرفته‌اند.” استناد به گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد و نهادهای بین‌المللی، او مانعی کامل دسترسی به کمک‌های بشردوستانه را تایید کرد، این اقدامات به طور مستقیم مصداق نسل‌کشی به شمار می‌آیند.

غریب‌آبادی با اشاره به کنوانسیون‌های بین‌المللی، به‌ویژه کنوانسیون چهارم ژنو و مقررات 1907 لاهه، نشان داد که رژیم صهیونیستی به عنوان نیروی اشغالگر، تعهدات مسلم خود در تأمین نیازهای حیاتی غیرنظامیان را زیر پا گذاشته است. به ویژه ماده 55 کنوانسیون ژنو که اشغالگر را تکلیف می‌کند تأمین غذا و دارو بکند، اشاره کرد و بیان کرد: “رژیم صهیونیستی نه تنها به این تعهدات پایبند نبوده، بلکه به صورت عمدی مانع ورود کمک‌های انسانی شده است.”

در بررسی مفصّل نقض‌های حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی، غریب‌آبادی به تخریب زیرساخت‌های حیاتی، گرسنه نگاه داشتن مردم، ممانعت ورود کمک‌های انسانی، و تحمیل شرایط غیرقابل تحمل زندگی اشاره کرد که تمام این موارد از مصادیق نسل‌کشی است. او همچنین از پیگیری‌های دیوان کیفری بین‌المللی و دیوان بین‌المللی دادگستری علیه فرماندهان رژیم صهیونیستی خبر داد و اسناد کافی برای اثبات این جرائم وجود دارد.

در نهایت، غریب‌آبادی اصرار کرد که دور شدن دسترسی فوری و بدون مانع مردم فلسطین به کمک‌های انسانی به نقض آشکار تعهدات بین‌المللی دولت‌ها تبدیل می‌شود. او اعلام کرد که تمامی دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی موظف هستند تا به رژیم اشغالگر هرگونه کمک را قطع کنند و تلاش جدی برای خاتمه دادن به وضعیت نامشروع حاکم بر فلسطین را آغاز کنند. وی در پایان تکرار کرد که این بیانیه به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی منجر نخواهد شد و جمهوری اسلامی ایران به حمایت بی‌قید و شرط آرمان‌های مقدس فلسطین ادامه خواهد داد.

جلسات استماع دیوان بین‌المللی دادگستری در مورد تعهدات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی از دوشنبه 8 اردیبهشت به مدت پنج روز در مقر دیوان در لاهه برگزار می‌شود و بیش از 40 کشور و نهاد بین‌المللی در آن شرکت می‌کنند. کاظم غریب‌آبادی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، مقامات اصولی این کشور را در این مسئله به سمع قضات دیوان رساند.

توسط jahankhabari.ir