مداخله نظامی اخیر در سوریه در حالی صورت گرفت که پیشتر دهها نفر در درگیریهای بین نیروهای دولتی و شبهنظامیان دروزی در حومه دمشق کشته شده بودند. این جنگ داخلی پس از انتشار یک فایل صوتی که شامل توهینهایی به پیامبر اسلام بود، آغاز شد. ابتدا این فایل به یکی از روحانیون دروزی نسبت داده شد، اما دولت سوریه جدید مدعی شد که عامل واقعی این ماجرا نبوده است.
نتیجه این درگیریهای مذهبی این بود که بیش از ۱۰۰ نفر از نیروهای نظامی، شبهنظامیان، و غیرنظامیان محلی در مناطقی مانند صحنایا و جرمنا که جمعیت بسیاری از دروزیها را دارند، کشته شدند. شیخ حکمت الهجری، رهبر معنوی جامعه دروزی سوریه، بیان کرد که این اقدامات دولت «کارزار نسلکشی» علیه اقلیتهای کشور است و از جامعه جهانی تقاضا کرد تا برای توقف این فجایع وارد عمل شوند.
وزارت خارجه اسرائیل قبلاً از جامعه بینالمللی خواسته بود تا برای حفاظت از اقلیتهای مذهبی سوریه، بهویژه دروزیها، اقدام کند. حمله اسرائیل روز جمعه که دقیقاً خسارات و تلفات آن مشخص نیست، دومین هجوم نظامی این کشور به سوریه در این هفته بود. نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، و وزیر دفاع، اسرائیل کاتز، این حمله را به عنوان هشداری مستقیم به مقامات سوریه توصیف کردند و در بیانیه مشترک خود اظهار کردند که نخواهند تحمل عقبنشینی نیروها از جنوب دمشق یا هرگونه خطر برای جمعیت دروزی.
خبرگزاریهای دولتی سوریه گزارش دادند که این حمله در نزدیکی کاخ مردم در دمشق صورت گرفته است. پس از حملات اسرائیل در جنوب دمشق در روز چهارشنبه، دولت سوریه به مداخله خارجی واکنش نشان داد.
دروزیها یک اقلیت مذهبی هستند که دین آنها از شاخههای اسلام شیعه سرچشمه میگیرد، اما برخلاف این، خود را مسلمان نمیدانند. بیش از نیمی از یک میلیون دروزی ساکن در سراسر جهان در سوریه، بیشتر در استان سویدا و حومه دمشق زندگی میکنند. این گروه اقلیتی نیز در کشورهای دیگری مانند لبنان و اسرائیل، از جمله بلندیهای جولان، حضور قابل توجهی دارند که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ آن را اشغال کرده و به خاک خود تبدیل کرده است.
دولت جدید سوریه به رهبری احمد الشرع پیشتر وعده حمایت و حفاظت از اقلیتهای مذهبی را داده بود، اما این تعهد پس از کشته شدن صدها غیرنظامی علوی (متعلق به سلسله اسد) در ماه مارس، زیر سؤال رفته است.