همانطور که امروز محور مذاکرات و توجه در کشور است، موضوع ناترازی انرژی یکی از چالشهای مطرح شده است. دولت در گفتگوی خود اعلام کرده است که تمام تواناییها و منابع خود را در مسیر کاهش قطعی برق و رفع مشکلات انرژی در تابستان امسال به کار خواهد گرفت.
در همین سایه، دولت برنامههایی نظیر ارتقای ظرفیت تولید برق و ساخت نیروگاههای جدید تولید کننده برق خورشیدی را در دستور کار قرار داده تا متعادلتر شدن تقاضا و عرضه انرژی محقق شود.
روزهای اخیر، همایش وزیران یک تصویب مهم را در همین زمینه انجام دادهاند. این تصویب میدهد به دولت اختیار تعیین ساعت رسمی کشور را تا حدی که بتواند متناسب با طول روزها و زمستان یا تابستان، ساعت رسمی کشور را به نحوی تنظیم کند که از استفاده کامل از انرژی خورشیدی بهرهمند شود. سخنگوی دولت نیز اشاره کردهاست که با اعمال این تغییرات در فصل تابستان، حداقل 1200 مگاوات برق صرفهجویی میشود.
عنوان این لایحه تصویبشده، “لایحه اختیار دولت برای تغییر ساعت رسمی کشور و تغییر ساعات کاری کارکنان دولت” است. بر اساس ماده اول لایحه، دولت مجاز است با توجه به نیازها و موافقتنامههای محیطی، نسبت به تغییر ساعت رسمی کشور اقدام کند بهگونهای که این ساعت یکبار در سال حداکثر به میزان یک ساعت به جلو جابهجا شده و تا پایان همان سال به حالت اولیه بازگردد.
همچنین، ماده دوم لایحه نیز مشخص میکند که دولت میتواند در شرایط اضطراری نظیر آلودگی هوا، کمبود انرژی، وقوع حوادث غیر منتظره، شیوع بیماریها و در دورههای خاصی نظیر ماه رمضان، با در نظر گرفتن نظرات ارگانهای اداری و استخدامی، ساعات کاری کارکنان بخشهای دولتی و غیردولتی را تنظیم کند.
با توجه به اهمیت این لایحه، دولت آن را به صورت دو فوریتی به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است. با این حال، در جلسه روز چهارشنبه 3 اردیبهشت، نمایندگان به دو فوریتی بررسی آن موافقت نکردند. بنابراین، مطابق با آییننامه داخلی مجلس، لایحه به صورت عادی بررسی خواهد شد و روند رسیدگی به صحن علنی شروع خواهد شد.