**تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۴ – ۰۷:۳۸**

**عنوان: مخالفت رژیم اسرائیل با طرح حماس برای آتش‌بس**

یکی از رهبران جنبش حماس در کنفرانسی خبری جزئیات پیشنهادی این جنبش برای توقف جنگ در نوار غزه را ارائه کرد. این طرح که در ۱۷ آوریل ارائه شده بود، «واضح، مسئولانه و متوازن» بود اما توسط رژیم اسرائیل رد شد.

رهبر حماس، عبدالرحمن شدید، توضیح داد که طرح شامل موارد زیر است:

– توقف کامل و دائمی تجاوز به نوار غزه
– عقب‌نشینی کامل نیروهای اشغالگر
– لغو محاصره
– ورود کمک‌های انسانی و آغاز روند بازسازی
– انجام یک تبادل اسرا جامع، که طی آن تمامی گروگان‌های اسرائیلی در مقابل تعدادی از اسرای فلسطینی آزاد شوند

علاوه بر این، طرح بر آتش‌بس پنج‌ساله با ضمانت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و تشکیل یک کمیته مستقل برای اداره نوار غزه تأکید داشت. این کمیته شامل تکنوکرات‌های مستقل با اختیارات کامل تشکیل شده تا اداره غزه را بدون دخالت مستقیم سیاسی و در جهت تأمین امنیت و خدمات بر عهده گیرد.

شدید افزود که رژیم اسرائیل این طرح را رد کرده و بر تجزیه موضوعات اصرار داشته است، بدون آنکه تعهدی نسبت به پایان جنگ بیان کرده باشد. او تأکید کرد که اسرائیل همچنان به سیاست‌های قتل، محاصره و ویرانی ادامه می‌دهد، حتی اگر به قیمت جان اسرای خود تمام شود.

شدید همچنین از ایستادگی جبهه مقاومت در غزه، به‌ویژه گردان‌های القسام، تمجید کرد و گفت که آن‌ها همان رهگذرانی دیگر هستند که با استقامت و مقاومت، ارتش دشمن را فرسوده کرده و تلفات بسیار به آن وارد کرده‌اند.

جنبش حماس اعلام کرده که با هرگونه پیشنهاد یا طرحی که منجر به توقف دائم جنگ، عقب‌نشینی کامل از غزه و تبادل عادلانه اسرا شود، به صورت مسئولانه و مثبت برخورد خواهد کرد.

توسط jahankhabari.ir