روزنامه اطلاعات، دکتر عباس صالحی: پاپ فقید جایگاه برجسته‌ای در میان رهبران دینی داشت. او با استفاده از ساده‌زیستی ویژه، توانست سبک جدیدی را در سلوک رهبران مذهبی پاپی ایجاد کند. او نه تنها به عنوان اصلی‌ترین رهبر مسیحیان کاتولیک جهان شناخته می‌شد، بلکه همچنین یک شخصیت متفاوت و الزام‌آور خواسته‌های اجتماعی را نشان داد.

ارتباطات بین ایران و جهان مسیحیت به دوران باستان برمی‌گردد. در انجیل، از حکیمان شرقی یاد شده که برخی از آنها ایرانی بوده‌اند و پس از تولد مسیح به فلسطین راه یافته‌اند. در دوره‌های مختلف، ایران وقتی برخورداری نسبی داشت، مهاجرین مسیحی را از ادیان مختلف دامن می‌گشود. این روابط به طور مداوم تا کنون ادامه داشته و در آенно، ایران و واتیکان روابط رسمی حسین دارند.

واتیکان، به عنوان مرکز اصلی کلیسای کاتولیک روم، جایگاه مهمی در میان پیروان ادیان ابراهیمی دارد. تقریباً یک میلیارد و دویست میلیون مسیحی کاتولیک جدء جهان وابسته به این کلیسا هستند و ده‌ها هزاره موسسه علمی، خیریه و بیمارستان تحت پوشش آن قرار دارند. از سال 1953، روابط رسمی بین ایران و واتیکان برقرار است و از سال 1373، گفتگوهای مذهبی بین ایران و واتیکان به شکل منظم برگزار می‌شود.

پاپ فرانسیس، که به ساده‌زیستی و توجه به مسائل اجتماعی شناخته می‌شود، توانست معیارهای جدیدی را در کار رهبران مذهبی معرفی کند. او به طور خاص در مسائل صلح و مقابله با جنگ‌پردازی‌های عالمی مطرح شده است. همچنین، او توانست با مذاکرات و گفت‌وگوهای بین‌دینی، همنوایی شایسته و تأ点赞意的结果。

این حضور هیئت ایرانی در مراسم تeralsi پاپ، به ریاست وزیر فرهنگ و به عنوان نماینده رئیس‌جمهور، نشان‌دهنده اهمیت این روابط است. روابط ایران و واتیکان به عنوان یکی از راه‌های مراودات ایران با جهان مطرح است و بایستی برای توسعه و تثبیت آن تلاش کرد. در نهایت، تأکید دارد که ایران نباید به حالت تنهایی در عرصه بین‌المللی جا بگیرد و روابط با واتیکان می‌تواند نقش مهمی در همین مسیر داشته باشد.

به نظر می‌رسد که همکاری‌های سفارت ایران در واتیکان برای مسیریابی این روابط نقش برجسته‌ای داشته است و برای ادامه این همکاری‌ها باید تلاش‌های بیشتری صورت گیرد. در نهایت، روابط ایران و واتیکان، به عنوان یکی از پنجره‌های ارتباطی ایران با جهان، می‌تواند به تسهیل و ظهور مکانیزم‌های صلح و همکاری کمک کند.

توسط jahankhabari.ir