حجت‌الاسلا‌م‌ والمسلمین احمد سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست‌اندرکاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله الحرام، ترکیب و هیئت ظاهری فریضه حج را کاملاً سیاسی و محتوای اجزای آن را کاملاً معنوی و عبادی خواندند تا منافع همه بشریت تأمین شود.

ایشان تأکید کردند: امروز بزرگترین منفعت امت اسلامی «اتحاد و هم‌افزایی» برای حل مشکلات جهان اسلام است که اگر این اتحاد بود، مسائلی چون غزه و یمن رخ نمی‌داد.

معظم له در بخش دیگر از سخنان خویش، جدایی و تفرقه امت اسلامی را زمینه‌ساز تحمیل منافع و مطامع استعمارگران، آمریکا، رژیم صهیونیستی و دیگر زیاده‌خواهان بر ملت‌ها دانستند. 

در این راستا با حجت‌الاسلا‌م‌ والمسلمین احمد سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانیم:

حج؛ کنگره بین‌المللی بشریت

ایکنا ـ مقام معظم رهبری تأکید کردند بکار بردن تعبیر «ناس» در بسیاری از آیات مرتبط با حج، نشان می‌دهد این فریضه برای اداره امور همه مردم است، درباره حج و نسبت آن با خدمت به بشریت بفرمایید. 

حج، یک کنگره بین‌المللی برای جامعه اسلامی و بشریت است که نفع آن نه فقط مسلمانان بلکه همه انسان‌ها را دربرمی‌گیرد و به همین خاطر در آیات مربوط به حج دائم از تعبیر «ناس» استفاده شده و همه انسان‌ها فارغ از دین، مذهب، نژاد، زبان و قومیت مخاطب این آیات هستند.

به دلیل اینکه مردم از همه کشورهای اسلامی در این کنگره عظیم حضور دارند لذا باید بنیه‌های وحدت و اتحاد را در سراسر کشورهای جهان اسلامی، تقویت کرد. بنابراین حج دربردارنده بعد عمیق سیاسی به معنای وسیع کلمه است، نه سیاست‌کاری و سیاست‌زدگی. بعد سیاسی حج برگرفته از متن اسلام ناب محمدی است و رد کنار آن یک بعد معنوی و انسان‌سازی عمیق نیز در جریان مراسم حج وجود دارد. 

هر کدام از اعمال حج، نماد بخش عظیمی از مسائل عبادی ـ سیاسی است. لذا مقام معظم رهبری، راه‌حل برون رفت از مجموعه مشکلات جهان اسلام را در این کنگره بین‌المللی حج، مطرح می‌کنند. حج دارای سه بعد است؛ بعد سیاسی عمیق، معنوی عمیق و ارتباطات اجتماعی در جریان حکمرانی اسلامی که رهبر معظم انقلاب بر آن تصریح داشتند. 

رشد بیداری ملت‌های مسلمان

نکته مهم قضیه، رشد بیداری، آگاهی و بصیرت جامعه اسلامی است. اگر جامعه اسلامی از این معنا خالی و تهی شد، تحت تأثیر سلطه جهانی قرار می‌گیرد و این مسئله مهمی است. لذا باید به عمق فرهنگ غنی کنگره جهانی حج پی برد. یکی از قوی‌ترین سخنان و راهنمایی‌های مقام معظم رهبری درباره حج، همین سخنرانی اخیر ایشان در دیدار با دست‌اندرکاران حج بود. مهم آن است که مسئولان و دستگاه‌های ذیربط برای تحقق آرمان‌ها و اهداف تبیینی مقام معظم رهبری، تلاش کنند. بنابراین در این باره باید به کل تنظیمات ارتباطات داخلی با کشورهای اسلامی، دقت کرد. 

ایکنا ـ بنابر فرمایش رهبر معظم انقلاب، حج تنها فریضه‌ای است که ترکیبش صددرصد سیاسی است، سیاسی بودن حج چه کارکردها و ظرفیت‌هایی را در جهان اسلام ایجاد خواهد کرد؟

هنگامی که بحث سیاسی می‌شود یعنی همان حاکمیت واحد سیاسی در جهان اسلام که با دشمنان و سلطه‌گران جهانی مقابله خواهد کرد. اگر امروز وحدت مسلمان به معنای واقعی وجود داشت، نباید مسئله غزه با این همه کشتار و جنایت، نسل‌کشی کودکان و زنان بی‌گناه و افراد غیرنظامی انجام می‌شد.

جنایت در غزه به دلیل سوء استفاده از عدم وحدت مسلمانان

جنایات امروز اسرائیل غاصب و آمریکا به دلیل سوء استفاده از عدم وحدت امت اسلامی است. اگر ملت‌های اسلامی و جهان اسلام با هم متحد بودند، امکان نداشت این همه کشتار و نسل‌کشی در غزه رخ دهد. پیداست عوامل اصلی شکل‌دهی سیاست در نظام‌های سیاسی کشورهای اسلامی، وابسته به شرق یا غرب است، نه وابسته به اسلام و قرآن.  

ایکنا ـ جدی گرفتن فریضه حج از سوی دولت‌های اسلامی تا چه حد می‌تواند به طور واقعی مانع تجاوزگری‌های مستکبرین و رژیم صهیونیستی به جهان اسلام شود؟ 

هنگامی که بحث وحدت اسلامی و اتحاد مطرح می‌شود جامع جمیع مسائل اعم از مسائل سیاسی، اقتصادی، ارتباطات حکومتی و امثالهم را در برمی‌گیرد. موضوع بحث مقام معظم رهبری، جامعیت سیاست حاکم بر جهان اسلام است که باید به آن توجه کرد. بی‌تردید آثار وسیع آن نیز این است که نباید به کشورهایی چون یمن، عراق، سوریه و سایرین، تجاوزگری شود. این اتفاقات چرا پیش می‌آید؟! چون جهان اسلام از فلسطین و یمن حمایت نمی‌کند و برعکس برای نمونه ائتلاف عربستان و امارات علیه یمن مطابق خواست آمریکا انجام می‌گیرد.

چرا آمریکا جرئت می‌کند از آن طرف دنیا به منطقه غرب آسیا بیاید تا مردم بی‌دفاع یمن را بمباران کند؟! پیداست جهان اسلام در جایی دچار مشکل است و کشورهای عربی به آمریکا میدان می‌دهند. مرکز فرماندهی ایالات متحده آمریکا در خلیج فارس، همان سنتکام در قطر است. نیروهای آمریکایی از اینجا تزریق می‌شوند. لذا با این اوصاف آن اتحاد واقعی در دنیای اسلام شکل نمی‌گیرد که امیدواریم این وضعیت تغییر کند و حاکمان کشورهای اسلامی متوجه تبعات منفی این وضعیت شوند. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

source

توسط jahankhabari.ir