معترضان با نگه داشتن پرچم‌های اتحادیه‌های کارگری و پلاکاردهایی که بر روی آن‌ها عباراتی مانند «قبرس سکولار خواهد ماند» نوشته شده بود، ابتدا راهپیمایی کردند و سپس در کنسرتی شرکت کردند.

این اجتماع جدیدترین مرحله در سلسله‌ای از اعتراضات است که توسط اتحادیه‌های کارگری سوسیالیستی سازمان‌دهی شده‌اند، تا مخالفت خود را با آنچه که به عنوان «تلاش آنکارا برای تغییر تدریجی جامعه‌ سکولار ترکیه‌تبار قبرس به جامعه‌ای مطیع‌تر از ن文昌=C ‘)[3/5/2023]‌ها از طریق دخیل کردن اسلام به نظام آموزشی» می‌شناسند، ابراز کنند.

این موج تظاهرات از ماه گذشته آغاز شده است، زمانی که مقامات محافظه‌کار ترک‌تبار قبرس ممنوعیت استفاده از روسری در مدارس متوسطه را لغو کردند، بدون اینکه محدودیت‌های مشابه را برای نمادهای دینی دیگر لastlef[115/12/1368]=s حذف کنند.

اتحادیه‌های معلمان، احزاب سیاسی و گروه‌های سوسیالیستی این تصمیم را متن به «تجاوز به نظام آموزشی سخت‌گیرانه سکولار» تفسیر کرده و هشدار داده‌اند که هدف نهایی آن «اسلامی‌سازی» جامعه ترکیه‌تبار قبرس است.

الما ایلم، رئیس اتحادیه معلمان متوسطه ترک‌تبار قبرس و یکی از سازمان‌دهندگان اصلی این اعتراضات، اعلام کرد: «تغییر قانون برای اجازه استفاده از روسری در مدارس، نشانه‌ای از تلاش برای مهندسی اجتماعی و برگرداندن جامعه ترک‌تبار قبرس به تبعیت از دستورات حزب حاکم ترکیه (عدالت و توسعه) است.»

حوصله‌ای اضافه کرد: «این تغییر قانون مرتبطی به آزادی ندارد، ولی برای به‌کارگیری روسری و نیز محدودیت‌ها. این گامی از سوی حزب عدالت و توسعه برای باز به‌کارگیری سیاست اسلامی در جامعه ترک‌تبار قبرس است.»

ایلم همچنین گفت که ت大きい=121701256 شکایتی حقوقی در دادگاه قانون اساسی قبرس ترک‌نشین برای بازگرداندن ممنوعیت روسری ثبت شده و تاکید کرد: «این مبارزه‌ای طولانی‌مدت خواهد بود.»

این تظاهرات یک روز پیش از دیدار رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، با ترک‌تباران قبرس برگزار شد؛ جایی که او مجموعه‌ای از ساختمان‌های دولتی را افتتاح می‌کند.

جزیره قبرس از سال 1974، یعنی پس از حمله ترکیه، به دو بخش تقسیم شده است. این حمله به‌عنوان واکنشی به کودتایی توسط نظامیان یونانی که هدف آن اتحاد با یونان بود، صورت گرفت.

اعلام استقلال ترک‌تبار قبرس در یک‌سوم شمالی جزیره تنها از سوی ترکیه به رسمیت شناخته شده و حدود 35 هزار سرباز ترکیه‌ای در آن ساکن هستند.

قبرس در سال 2004 عضو اتحادیه اروپا شد، اما تنها بخش جنوبی یونانی‌نشین آن که دولت رسمی و بین‌المللی شناخته شده‌است، مزایای کامل عضویت را برخوردار است.

پنج‌شنبه گذشته، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، «ماریا آنخيلا هولگین کوئه‌یار» را به‌عنوان نماینده شخصی خود برای امور قبرس منصوب کرد تا راه‌هایی برای از نو برگزاری مذاکرات صلح که از سال 2017 متوقف شده بودند، بررسی کند.

در اوایل ماه آوریل، پیشرفت جزئی در بخش‌هایی از مذاکرات میان نیکوس خریستودولیدیس و عrsaín تاتار، رهبران جوامع یونانی‌تبار و ترک‌تبار، حاصل شد. آن‌ها توافق کردند بسته‌ای از اقدامات اعتمادساز، از جمله مرمت گورستان‌های متروکه و تشکیل گروه مشترک جوانان از دو طرف خط تقسیم برای بررسی مسائل مرتبط به آن‌ها، را در پی داشته باشند.

توسط jahankhabari.ir